mela Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Cieszę sie ze smakował ;)))))a co do smaku ja ostatnio zrobiłam ze soku marchewka i pomarańcza :razz:) Cytuj
Pączuszek Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Wczoraj zrobiłam to ciasto jest super, wszystkim smakuje, polecam wszystkim, którzy jeszcze nie spróbowali. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Witam! Dziewczyny powiedzcie mi bo właśnie biorę się za robienie tego ciacha, czy te galaretki to mam wylac na śmietanę jako wierzchnią warstwę , czy pokrojone wrzucic do śmietany? Cytuj
renigliwice Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Witaj Kasiu ! Ja zrozumiałam, że do ubitej śmietany z cukrem należy wlewać tężejące galaretki. Nie mają one stanowić osobnej warstwy, tylko mają być dodane do śmietany i na to dopiero kruszy się wafelki. Mam nadzieję, że pomogłam i że się nie mylę. Pa. Renata :wink: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Dzięki Reni! W pierwszym momencie też tak zrozumiałam ale później już zwątpiłam :wink: :wink: zrobię budyń może odezwie się ktoś kto robił to ciacho :lol: Pozdrawiam Cytuj
baśka96 Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Katarzynko, ja jak robiłam kubusia to dodawałam galaretki prawie stężałe ale do ubitej już śmietany, wtedy wychodzi taka fajna pianka.Sorry, pewnie już ciacho zrobiłaś ale dopiero teraz dopadłam komputera.Pozdrawiam Cytuj
Bernimek Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 (...) ale na pomysł użycia zamiast soku pomarańczowego np.Kubisia to chyba bym nie wpadła. (...) Ja wogóle na pomysł dodania jakiegokolwiek soku nie wpadłabym ... Widzę tu dużo pozytywnych komentarzy i pewnie w najbliższy weekend wykorzystam ten przepis ... Cytuj
Katarzyna Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Dzięki Basiu! co prawda już zrobiłam bez galaretki ale następnym razem będzie inaczej :wink: :wink: Syn powiedział że pierwszy raz je marchewkowy budyń :lol: Cytuj
EWA1992 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Czy ja dobrze zrozumiałam,budynie ugotować na soku kubusiowym? Cytuj
baśka96 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Tak Ewo, dobrze zrozumiałaś, budyń gotujemy na soku.Ciacho wychodzi pycha, polecam bo sama wypróbowałam, a szczególnie smakuje dzieciom.Pozdrawiam Cytuj
JustynaZ Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Właśnie piekłam Kubusia w formie tortu na urodziny moich synów (obydwaj są z kwietnia), dzisiaj skończyliśmy go jeść, pomimo różnych wpadek przy przekładaniu torcik wyszedł bardzo ładny. Muszę przyznać, że mi zaczął smakować dopiero na trzeci dzień po wykończeniu, ogólnie bardzo dobry, dzieciom smakuje, jeden z moich synów jadł tylko Kubusia przez całe święta (a innych ciast nie brakowało) :oops: Warto spróbować, zawsze to jakiś nowy smaczek :oops: Pozdrawiam serdecznie, Justyna. Cytuj
isiaczek Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Wybaczcie ale ja nie mam pojęcia jak ugotować budyń na soku z kubusia.Kubuś jest zamiast mleka! Czy mleko też jest? Nic nie rozumiem.Błagam wybaczcie gamonikowi. :oops: Cytuj
Dorunia Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 3 budynie należy ugotować na 1 litrze soku,bez dodawania mleka.Życzę udanego wypieku :oops: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.