Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

60 dag ładnych mięsnych żeberek ( pasy) płaska łyżeczka przyprawy jarzynka lub Vegeta porcja włosczyzny Wytarte do sucha wilgotną ściereczką lub ręcznikiem papierowym żeberka gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy i włoszczyzny.Gdy są miękkie, wyjmujemy z rosołku łyżką cedzakową, usuwamy kostki, układamy na deseczce, obciążamy drugą deseczką i przyciskamy czymś cięzkim. W między czasie gotujemy lubianą zupę, np. pomidorową, ogórkową, szczawiową z brukselki itp. Panierka: przyprawy Mąka krupczatka jajko tarta bułka lub otręby pszenne tłuszcz do smażenia Zimne żeberka posypujemy lekko przyprawami, panierujemy w mące, jajku i tartej bułce, lub w otrębach pszennych i smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu na rumiano - jak kotlety schabowe. Podajemy z ziemniakami purre bardzo obficie posypanych zieleniną i każdą surówką. Tak przygotowane żeberka doskonale smakują z grubym makaronem np. wstążki.

Opublikowano

Droga Halinko z każdym dniem coraz bardziej mnie zaskakujesz swoimi przepisami.Chwilami myślę że już chyba nikt nic nie wymyśli , a wystarczy wejść na forum i mile się rozczarować.Już nie pamiętam kiedy jadłam żeberka.Twój przepis jest bardzo ciekawy i muszę go wypróbować.Pozdrawiam serdecznie Jolka S.

Opublikowano

No właśnie-też dawno nie miałam żeberek.Powiem Wam,że żeberka robiłam duszone w miodzie i piwie-rewelka.

Opublikowano

Jolcia jak zrobisz to daj znać jak smakowały żeberka zrobione w ten sposób i jaką zupkę ugotowałaś. Może jeszcze inne osoby wypróbują i podzielą się opinią. Basiu podaj swój przepis, będą żeberka robione na różne sposoby. Pozdrawiam Was serdecznie.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.