ewela Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Ciasto z ptasim mleczkiem i brzoskwiniami Ciasto: - 10 jajek, - 10 łyżek mąki, - 4 łyżki kakao, - 6 łyżek zimnej wody, - 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Białka ubić z cukrem i ciągle ubijając dodać żółtka. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wodę oraz kakao i wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Tak przygotowane ciasto podzielić na dwie części i upiec dwa kakaowe ciasta. Krem: - 1,5 kostki masła, - opakowanie kremu karpatkowego. Krem karpatkowy przygotować wg przepisu, a następnie utrzeć z masłem. Tak przygotowaną masę podzielić na dwie części Dodatki: - 50 dag ptasiego mleczka, - puszka brzoskwiń, - 2 opak. galaretki owocowej (po 1.5 szkl wody). Na pierwszy placek nałożyć połowę masy. Następnie rzędami, na przemian ułożyć ptasie mleczko, a pomiędzy nimi pokrojone brzoskwinie. Zalać jedną tężejącą galaretką. Przykryć drugim plackiem, wyłożyć pozostałą część masy, ułożyć ptasie mleczko i brzoskwinie, zalać drugą galaretką. Bardzo często robię połowę porcji. Ciasto, masa, ptasie mleczko + brzoskwinie, galaretka. Życzę smacznego!! Cytuj
monia79 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 ewel piszesz "Białka ubić z cukrem" ale w prporcji nie podajesz curu ile by go miało być i dopisz jak mozesz w jakiej temperaturze pieczesz i przez ile. przepis ciekawy na pewno wypróbuję. pozdrawiam Cytuj
ewela Opublikowano 31 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 10 łyżek cukru piekę około 20 min w temp ok 180 st C Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.