Justyna.K Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 PĄCZKI SKŁADNIKI: :razz: 50 g drożdży :razz: 1 szkl. mleka :wink: 0,5 kg mąki :wink: 3 jajka :razz: 1 kieliszek wódki (po to by ciasto nie chłonęło oleju) :razz: 1 cukier waniliowy :arrow: 100 g margaryny rozpuszczonej :arrow: marmolade SPOSÓB WYKONANIA: Drożdże rozkruszyć , posypać łyżką cukru i zalać ciepłym mlekiem tzn (z jednej szklanki odlać trochę mleka , podgrzać resztę zostawić na później).Zostawić do wyrośnięcia.Dodać resztę składników(oprócz marmolady oczywiście). Wszystko wyczaskać drewnianą łyżką.Jak masa będzie jednolita pozostawić do wyrośnięcia ok.60 minut. Stolnicę opruszyć mąką wałkować placek (nie za cienko) ja robię pączki kubkiem daję na placek łyżeczkę marmolady ,przekładam placek i wycinam kubkiem.PĄCZEK GOTOWY. Mam nadzieję że dobrze to wytłumaczyłam :oops: Smażę na palmie.Gotowe posypuje cukrem pudrem POLECAM :wink: Przy najbliższej okazji wkleję zdjęcia jak oczywiście będę robić pozdrawiam :wink: dzisiaj robiłam to tak dla zachęty :wink: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] pączki są delikatne, puszyste pyszne :wink: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] 1 Cytuj
Katarzyna Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Napiszę opinie rodzinki jak zrobię :wink: Justynko wkradł Ci się błąd na pewno jest 500 g drożdży ? :wink: Pozdrawiam Dzięki za przepis Cytuj
Justyna.K Opublikowano 30 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 przepraszam za pomyłkę pisałam ten przepis na szybko z córką na kolanach :wink: dzięki za poprawienie mnie :wink: Cytuj
Marra Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Justynko bardzo dziękuję za przepis i pozdrawiam córeczkę z kolanek :wink: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Justynko nic się nie stało :wink: ja również poprawiam drobiazgi ( chyba jak jestem głodna zjadam litery) :wink: pozdrawiam Cytuj
Justyna.K Opublikowano 1 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Dziś zrobiłam te pączki tak dla zachęty może ktoś się skusi dla mnie są najsmaczniejszeobowiązkowo jeszcze ciepły muszę zjeść.Zdjęcia wkleiłam pod przepisem zapraszam do obejrzenia.Pozdrawiam :wink: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Podnoszę bo przepis był na 2 stronie a może ktoś się skusi JUŻ NIEDŁUGO TŁUSTY CZWARTEK :( Cytuj
Basia K Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Pysznie wyglądają,a i wykonanie wydaje się bardzo proste. Już mi leci ślinka! Chyba faktycznie zrobię po kilka pączków z każdego przepisu :( Cytuj
Justyna.K Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Alarmuje :( widziałyście mamy czata w aktualnościach sobie poczytajcie widzę że jesteście na słodkościach więc piszę może ktoś nie widział jeszcze tam mozemy pisać o wszystkim :) Cytuj
Anna22 Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Justynko przepis wydrukowałam i postanowiłam usmażyć w tym roku samodzielnie pączki. Troszkę się boję bo nigdy tego nie robiłam , raz tylko przy pomocy babci usmażyłam racuchy. Mam cichą nadzieję ,że może nie będzie tak źle. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 anno22 napewno się udaja trzymam kciuki żeby smakowały oczywiście.Pozdrawiam :( ps ja też robie te pączki i oponki Doruni oczywiście w czwartek :) Cytuj
Gość gosia_75 Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Justynko, ja też postanowiłam wypróbować Twój przepis- dam znac jak wyszły. Pozdrawiam :wink: Cytuj
Marra Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Wszystko wyczaskać drewnianą łyżką.... Chyba tylko ja nie wiem jak to zrobic.... Proszę o szybką odpowiedź bo zaraz zabieram się do robienia tych pączków Pozdrawiam Marzanna Cytuj
kate_76 Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 :wink: mysle ze chodzi o wyrobienie ciasta drewniana lyzka pozdrowionka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.