Gosia K Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Składniki: 10 skrzydełek 3-4 cebule 1 papryka konserwowa 0,5 kg pieczarek Wykonanie: Skrzydełka osolić, obtoczyć w mące i podpiec na tłuszczu. W rondelku udusić pokrojoną w krążki cebulę, pokrojoną w paseczki paprykę oraz pokrojone pieczarki. Dodać skrzydełka, podlać wodą i dusić do miękkości skrzydełek. Na koniec doprawić solą, magą, pieprzem i koprem lub pietruszką. Podawać z ryżem lub do chleba. Smacznego Cytuj
renigliwice Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Bardzo szybki i prosty w wykonaniu przepis. Dziękuję Gosiu i serdecznie Cię pozdrawiam. Renata :razz: Cytuj
ina12 Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Gosiu dziękuję bardzo za przepis. Skrzydełka miałam na obiad pycha, a ten sosik jaki smaczny. Jak będę robiła udka to tylko w ten sposób. Polecam, spróbujcie a przekonacie się. Pozdrawiam Cytuj
renigliwice Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Proszę Ina , napisz z czym je podawałaś ? Z czym najlepiej pasuje? Pozdrowienia. Renata ;-) Cytuj
ina12 Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Reniu z niczym nie podawałam, pieczarki były wystarczające. Skrzydełek miałam 1,20 kg na sztuki było więcej i 1 kg pieczarek, cebuli dodałam też więcej, a papryki konserwowej nie dodałam bo mój syn dodał ostrą paprykę w proszku, trochę się zdenerwowałam że wtrąca mi się do garów. Ten obiad miałam zrobiony na 4 osoby, jeszcze raz potwierdzam bardzo pyszne danie. Reniu musisz tylko częściej mieszać, bo skrzydełka są obtoczone w mące i żeby nie przywierały do dna. Pozdrawiam Cytuj
ina12 Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Reniu pomyślałam że nie o to Tobie chodziło napewno, ja je podałam z ziemniakami. Cytuj
renigliwice Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Dziękuję Ci Ineczko za odpowiedź i za poradę. Pa Cytuj
renigliwice Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Dziękuję Gosiu za ciekawy przepis. Zrobiłam wczoraj tę potrawę. Warto było! Pyszna, lekka pod względem kalorycznym potrawa, co nie jest bez znaczenia dla osób dbających o linię i przede wszystkim smaczna. Polecam. Renata :arrow: ;-) Cytuj
kate_76 Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 :( pycha te skrzydelka!!!!!!! Gosia K dzieki za super pyszny i latwy przepis Cytuj
renigliwice Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Dziękuję Gosiu za ciekawy przepis. Zrobiłam wczoraj tę potrawę. Warto było! Pyszna, lekka pod względem kalorycznym potrawa, co nie jest bez znaczenia dla osób dbających o linię i przede wszystkim smaczna. Polecam. Renata :( :) Zostało mi trochę na drugi dzień. Syn dodał koncentratu pomidorowego i trochę zagęścił. Też było pyszne. Spróbujcie sami. :grin: Cytuj
iwonka221 Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Witam!Zrobiłam dzisiaj te skrzydełka na obiadek.Poprostu muszę powiedzieć,że są rewelacyjne!!!Ukłony w stronę autorki przepisu!!!dzięki za przepisik.Pozdrawiamy!!! Cytuj
gosia34 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 pyszne są skrzydełka tak przyrządzone Cytuj
Jolanta Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Skrzydelka rewelka!!!! Goraco polecam tym ktorzy jeszcze nie wyprobowali :grin: .Pozdrawiam. [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
MagdaZ Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Super ten przepis. Próbowałam co prawda na podudziach z kurczaka,a zamiast konserwowej dałam zwykłą czerwoną paprykę. Mięsko jest aż słodziutkie! Dzięki! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi