Dorunia Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 CIASTO; -3 szklanki mąki -1 palma -1 szklanka cukru -3 łyżki kakao -3 żółtka -1 łyżeczka proszku do pieczenia Utrzeć palmę z cukrem,dodać żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,na końcu dodać kakao,wyrobić ciasto,podzielić na 2 części i włożyć na chwilkę do lodówki(nie koniecznie) MASA; -4 serki homogenizowane waniliowe -3 żółtka -1 1/2 szklanki cukru -3/4 kostki palmy -1 budyń śmietankowy -piana z 6 białek Utrzeć palmę z cukrem,dodać żółtka,serki i budyń.Ubić pianę z białek i połączyć z masą.Jedną część ciasta rozłożyć na blaszce,wlać na to masę serową i na masę pokruszyć drugą część ciasta.Piec około 50 min.w 190 stopniach. SMACZNEGO Cytuj
Dorunia Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Tak wygląda ten sernik,a smakuje rewelacyjnie :oops: Cytuj
Wiolka Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Doruniu sernik wygląda rewelacyjnie mószę koniecznie wypróbować dam Ci znać . Pozdrawiam Wiolka. :oops: :oops: :razz: Cytuj
Dorunia Opublikowano 25 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Dzisiaj piekę ten sernik,bo mąż ma imieniny i weźmie do pracy,żeby poczęstować koleżanki i kolegów...wszystko zrobiłam według przepisu tylko na wierzch posypałam posiekanymi orzeszkami...potem wstawię fotki :P Cytuj
renigliwice Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 :P Dzięki sa super przepis. :P Cytuj
Nika1990 Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 A serków z jakiej firmy użyłyście? Aha i w przepisie pisze ze mają być 4 opakowania - ale o jakiej pojemnosci ? Cytuj
Edytka78 Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Doruniu to ciasto na spód jest ucierane czy kruche? Cytuj
Dorunia Opublikowano 25 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 A serków z jakiej firmy użyłyście? Aha i w przepisie pisze ze mają być 4 opakowania - ale o jakiej pojemnosci ? Ja używam serków z Grudziądza,ale u Was może ich nie być to dodaj obojętnie jakich tylko nie tych z Biedronki...raz z nich zrobiłam i nie był smaczny.Serki mają mieć po 200 gram każdy. Pozdrawiam ;) Cytuj
Dorunia Opublikowano 25 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Doruniu to ciasto na spód jest ucierane czy kruche? Edytko to jest ciasto ucierane,chociaż ja urabiam go rękoma i potem rozkładam na blaszkę na to masa serowa i znowu kawałeczki ciasta. Pozdrawiam ;) Cytuj
Dorunia Opublikowano 25 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Obiecane fotki sernika...przed pieczeniem i po upieczeniu ;) Cytuj
renigliwice Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Ale smakowitości,aż ślinka cieknie.... Miej litość Doruniu nad nami ;) Cytuj
ina12 Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Doruniu sernik ekstra, czy my damy radę przejść na dietę. Dorunia jeżeli zdecydujemy się to będziemy tylko oglądać fotki i się oblizywać. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Halinko nic z tego ;) Już nie raz próbowłam nie da się :) no chyba że netu braknie :razz: Cytuj
Dorunia Opublikowano 26 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Reniu tego sernika nie jadłam wczoraj,bo mąż wziął go do pracy bo miał imieniny,ale tę babkę to jadłam i to aż dwa kawałki ;) Halinko masz rację,jak przejdziemy na dietę to będziemy tylko oglądać foteczki ciast i ślinić się na ich widok :) Pozdrawiam i zachęcam do upieczenia tego sernika,bo jest smaczny :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi