ina12 Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Dorunia sernik smakował, ja napisałam że w niedzielę go dopiekłam i masa serowa się ściągła i dlatego mogłam dodać zdjęcie bo już był udany. Wpadłam na taki pomysł i się dziwiłam że mi sie udało, to było na chybił, trafił. Dopisuję że na zdjęciu wyszedł kremowy a w rzeczywistości masa była jaśniejsza. Pozdrawiam Cytuj
Dorunia Opublikowano 31 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Halinko bardzo się cieszę,ja chyba nie doczytałam do końca i dlatego taka gafa,ale to nic najważniejsze,że ciasto wyszło i smakowało. Pozdrawiam :-D Cytuj
apsik Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Dorunia sernik smakuje aż za bardzo bo już dużo zniknęło-pomimo tego że ciepły jeszcze. Jest bardzo delikatny w smaku,pachnie wspaniale ,no po prostu pyszota. Radziłaś Doruniu ,żeby nie robić z serków z biedronki a ja właśnie z nich zrobiłam bo dopiero dzisiaj doczytałam,ale to nic nie popsuło. Wystawiam 5 i pozdrawiam. Cytuj
Dorunia Opublikowano 31 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Ja zawsze piekłam z innych serków i do tych się przyzwyczaiłam i jak zrobiłam z serków z biedronki to on był po prostu inny w smaku,ale również smaczny.Bardzo się cieszę Elu,że smakował i dziękuję za ocenę. Pozdrawiam :-D Cytuj
Dorunia Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Upiekłam sernik,ale w tortownicy,a nie na blaszce...jest smaczniutki jak zwykle,ale musiałam go piec dłużej i jeszcze z przygodami,bo chyba z sernika nakapało mi do piekarnika i zadymiło całe mieszkanie więc musiałam takie nie upieczone wyjąć,umyć piekarnik i wstawić do dalszego pieczenia sernik,ale udał się :-D Cytuj
ina12 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Dorunia ja piekłam go w tortownicy ale u mnie troszeczkę musiało wykapać tłuszczu i tylko trochę się dymiło jak otworzyłam drzwiczki do sprawdzenia. To dopiero ładną przygodę miałaś, ja napisałam że na drugi dzień go dopiekłam i też doszedł do siebie i był udany. Pozdrawiam. Cytuj
Dorunia Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Przygodę miałam masz rację Halinko,ciasto włożyłam do piekarnika i siedziałam na smacznym i mąż siedział razem ze mną w pokoju i oglądał telewizję i jak wyszedł do kuchni to mówi,ale zadyma się nam zrobiła z piekarnika...w pierwszej chwili to myślałam,że ciasto się spaliło,ale jak otworzyłam drzwiczki to zobaczyłam,że to nakapało z ciasta i się tak smaży :-D Pierwszy i ostatni raz piekłam ten sernik w tortownicy...na blaszce zawsze piekę go 1 godzinkę i wyłączam piekarnik :-D Cytuj
biedroneczka Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Doruniu skorzystałam z Twojego przepisu i upiekłam ten serniczek. Wyszedł przepyszny oczywiście daje mu 5. Ponieważ uwielbiam serniki z owocami dodałam maliny. Serki były z Biedronki i nie mam nic do zarzucenia. Pozdrawiam i dziękuję za przepis. Cytuj
Dorunia Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Bardzo się cieszę,że smakował sernik i dziękuję za ocenę :grin: Cytuj
biedroneczka Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 A czy masa serowa z dwóch porcji może być? bo zastanawiam się czy ciasto sobie wtedy poradzi. Cytuj
Dorunia Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Ja nigdy nie robiłam z dwóch porcji,ale myślę,że ciasto sobie poradzi tylko wydłuży się czas pieczenia :grin: Cytuj
biedroneczka Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Dziękuje za szybką odpowiedz Doruniu :grin: też sądze ze czas pieczenia będzie musiał być wydłużony jak go zrobię to napiszę co wyszło mi z podwójnej porcji pozdrawiam :grin: :grin: Cytuj
aniar Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Witam.Piekłam serniczek w sobotę.Pycha.Kupiłam serki Danio( 2 po 400 g).Też mi wyszedł ciemniejszy.Muszę na drugi raz na wierzch zostawić mniej tego ciemniejszego ciasta niż na dół,albo wziąć więszą blaszkę. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Witajcie właśnie owy serniczek siedzi w piekarniku jak wyszedł napisze później. :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi