H_A_P_P_Y Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Jaki istnieje sposób na "ładne" pokrojenie ciasta, które jest polane pianą ubitą z białek z cukrem pudrem. Przy krojeniu piana wygląda nieestetycznie :wink: Cytuj
renigliwice Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Rzeczywiście , na cieście piana z białek ubita z cukrem nie wygląda apetycznie. Dlatego do ubitej piany dodaję tężejącą galaretkę rozpuszczoną w szklance gorącej wody. Piana nabiera wtedy ładnego koloru, no i smaku. Wierzch można wtedy posypać, np. mielonymi migdałami lub wiórkami kokosowymi lub czymś innym. Pozdrawiam. Renata :wink: Cytuj
Marra Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Spróbuj namoczyć nóż przed krojeniem w gorącej wodzie. U mnie sie sprawdza. Powodzenia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.