Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1 kg świeżych ryb, dorsza, makreli lub morszczuka 1/2 słoika fasolki szparagowej mała puszka zielonego groszku groszek zielony z puszki do ozdoby - mała ilość 2 jabłka słoik majonezu odrobina musztardy śliwki z kompotu natka pietruszki szczypiorek, pieprz, sól Oczyszczoną rybę umyć, ugotować w osolonej wodzie. Następnie usunać dokładnie ości, pokroić rybę w drobną kostkę i połączyć z odsączoną fasolką szparagową i zielonym groszkiem. . Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę i włożyć do ryby. Sałatkę doprawić solą, pieprzem, musztardą, zalać majonezem i wymieszać. Na dnie salaterki ułożyć warstwę przepołowionych śliwek, na tą warstwę wyłożyć sałatkę. Ozdobić połówkami śliwek napełnionymi zielonym groszkiem, posypać natką i szczypiorkiem.

Opublikowano

Można śmiało zrobić bez śliwek, będzie troszeczkę inny smak ale majonez i inne dodatki robią swoje. Na wierzch jak robię to kładę tylko kilka połówek i w nie groszek. Bez śliwek nie robiłam, ale napewno będzie również smaczna, bo śliwki są tylko na dnie salaterki, a nie wymieszane z sałatką.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.