ina12 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 1 kg świeżych ryb, dorsza, makreli lub morszczuka 1/2 słoika fasolki szparagowej mała puszka zielonego groszku groszek zielony z puszki do ozdoby - mała ilość 2 jabłka słoik majonezu odrobina musztardy śliwki z kompotu natka pietruszki szczypiorek, pieprz, sól Oczyszczoną rybę umyć, ugotować w osolonej wodzie. Następnie usunać dokładnie ości, pokroić rybę w drobną kostkę i połączyć z odsączoną fasolką szparagową i zielonym groszkiem. . Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę i włożyć do ryby. Sałatkę doprawić solą, pieprzem, musztardą, zalać majonezem i wymieszać. Na dnie salaterki ułożyć warstwę przepołowionych śliwek, na tą warstwę wyłożyć sałatkę. Ozdobić połówkami śliwek napełnionymi zielonym groszkiem, posypać natką i szczypiorkiem. Cytuj
apsik Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Pani Halinko chciałam zapytać czy sałatkę można podać bez śliwek,czy nie zmieni to jej smaku. Cytuj
ina12 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Można śmiało zrobić bez śliwek, będzie troszeczkę inny smak ale majonez i inne dodatki robią swoje. Na wierzch jak robię to kładę tylko kilka połówek i w nie groszek. Bez śliwek nie robiłam, ale napewno będzie również smaczna, bo śliwki są tylko na dnie salaterki, a nie wymieszane z sałatką. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.