renigliwice Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 4 jajka, szklanka cukru, 2 szklanki mąki, 2 brzoskwinie ( z puszki ), 2 łyżeczki proszku do peczenia, 1/2 szklanki oleju, 1/2 szklanki wody. Jajka zmiksować z cukrem na sztywną masę, potem na małych obrotach dodać mąkę, wlewać powoli olej, potem wodę. Gdy masa będzie jednolita dodać proszek. Ciasto wylać na blachę. Na górę położyć pokrojone brzoskwinie. Piec w 180*- ok.40 minut. Smacznego! :wink: Jest to ciasto bardzo szybkie w wykonaniu, kiedy zaskoczą nas niespodziewani goście. Polecam. Cytuj
ina12 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Faktycznie szybkie i napewno bardzo smaczne, muszę upiec w sobotę. Zastanawiam się pewnie zrobię z podwójnej porcji. Cytuj
renigliwice Opublikowano 1 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Witam serdecznie! Piekłam to ciasto w małej tortownicy, jeżeli chciałabyś Ineczko upiec w blaszce, lepiej zrobić z podwójnej porcji. Pozdrawiam. Renata Cytuj
Katarzyna Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Szybko tanio i już można siadac do kawy :wink: Zanim się ziemniaki ugotują ciacho będzie gotowe a później już mamy gotowy podwieczorek :wink: Pozdrawiam Cytuj
Miuriel Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Robiłam kiedyś podobne ciasto tyle, że zamiast wody dodawało się chyba fante i tak też się to ciasto nazywało. Fanty nie mam, więc może dzisiaj upiekę to ciasto. Jak będę tu zaglądać tak często to się może źle skończyć dla mojej rodziny. :wink: Cytuj
JustynaZ Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Nazwa jak znalazł dla tego ciacha. Faktycznie bardzo szybki w wykonaniu, na pewno wybróbuję. Pozdrowienia, Justyna. Cytuj
ina12 Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Reniu ja po ilości mąki stwierdziłam że ciasto jest na małą blaszkę, dla nas łakomczuchów stwierdziłam od razu że musi być zrobione z podwójnej porcji, a do tego muszę jeszcze dodatkowo upiec coś słodkiego. Dam znać wraz z dołączonym zdjęciem. Pozdrawiam i dziekuję za przepis, bo wszystkie są wspaniałe. Cytuj
Wiolka Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Ekstra przepis napewno wyprubuję pozdrawiam Wiolka :wink: Cytuj
ina12 Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Ciasto upiekłam w dużej blaszce z podwójnej porcji. Jest delikatne w smaku, brzoskwiń użyłam prawie dwie puszki. Reniu mam pytanie czy Tobie też brzoskwinie opadły na dół. Ja pokroiłam je na ćwiartki, a może powinnam pokroić na drobniejsze kawałki, ale i tak ciasto jest bardzo smaczne i polecam je, a za przepis dziękuję i pozdrawiam. Renatko czekam na Twoją szczerą opinię. Cytuj
Gość Paweł_ Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Witam! Ja mam takie pytanie co do tego przepisu. Na jakich wymiarach upiekliście ten placek :razz: ? Czekam na wasze odpowiedzi. Pozdrawiam Paweł Cytuj
ina12 Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Ja piekłam z podwójnej porcji, użyłam blaszki dł. 40 cm. a szerokość 28 cm. Jak będziesz piekł z przepisu to musisz użyć mniejszej blaszki. Ciasto jest naprawdę pyszne. Pozdrawiam. Cytuj
renigliwice Opublikowano 3 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Ciasto upiekłam w dużej blaszce z podwójnej porcji. Jest delikatne w smaku, brzoskwiń użyłam prawie dwie puszki. Reniu mam pytanie czy Tobie też brzoskwinie opadły na dół. Ja pokroiłam je na ćwiartki, a może powinnam pokroić na drobniejsze kawałki, ale i tak ciasto jest bardzo smaczne i polecam je, a za przepis dziękuję i pozdrawiam. Renatko czekam na Twoją szczerą opinię. Witam Cię Ina! Bardzo smacznie wygląda Twoje ciasto i ładne zdjęcia zrobiłaś. Owoce mi również opadły na dno. W takiej sytuacji czasami obracam ciasto do góry nogami, wierzch posypuję cukrem pudrem. No i wtedy owoce mam na górze. Pozdrawiam gorąco. Renata :razz: Cytuj
ina12 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Reniu ono jest naprawdę bardzo smaczne, tak delikatne w smaku jak biszkopt i Ty mi dobrze doradziłaś że trzeba odwrócić , na drugi raz tak zrobię. Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj
ottawa Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Halinko... powiedz mi proszę, w jakiej temperaturze pieklas to ciastoi jak dlugo? od razu nadmienie, ze mam piecyk elektryczny i roznie z ta temperatura jest przy roznych ciastach, dlatego tez, prosze Cie o poradę ;) Pozdrawiam serdecznie. :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi