Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam piekarnik elektryczny, piekłam na tradycyjnym pieczeniu w temp. 180*C przez 45 min. Ottawa radzę kontrolować pod koniec patyczkiem, bo ja tak zawsze robię. Pomyślałam sobie że można by było wpierw podpiec ciasto i wtedy wyłożyć brzoskwinie to by nie opadły na dno blaszki. Może Renia na ten temat się też wypowie. Serdecznie pozdrawiam.

  • Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Nie wiem Ineczko, czy to dobry pomysł z podpiekaniem ciasta. To ciasto jest delikatne, mógłby się zrobić zakalec. A może przed daniem owoców do ciasta posypać je maka, tak jak się robi, np. z rodzynkami. Jednak,kto nie próbuję, ten się nie dowie. Można wypróbować te sposoby przy następnym pieczeniu tego ciasta. Pozdrawiam . Renata :razz:

Opublikowano

Nie robiłam jeszcze tego ciasta,ale myślę że aby owoce się nie zapadały można spróbować posypać ciasto tartą bułką,ja robiłam tak kiedyś z innym ucieranym ciastem i pamiętam że wyszło dobre. :razz:

Opublikowano

Halinko... dziekuję Ci serdecznie za odpowiedź... a co do brzoskwiń, to wydaje mi się, że i tak ladnie wygladają, czy są na górze, czy są dole, w sumie, chodzi o smak ciasta, i myslę, że z cala pewnością, jest one bardzo dobre! Pozdrawiam serdecznie. Jola :razz:

Opublikowano

Jolu zapewniam Ciebie że ciasto jest bardzo dobre. Myślałam o podpieczeniu ciasta dlatego bo jest luźnej konsystencji i jak kładzie się owoce one od razu się zapadają. Jak jest ściślejsza konsystencja to ja sypię tartą bułkę gdy owoce są soczyste. Jeszcze raz to ciasto polecam, jest bardzo pyszne i rozpływa się poprostu w ustach. Najlepiej będzie tak jak doradziła Renia, pokroić i odwrócić jak będzie chciało się mieć brzoskwinie u góry. Pozdrawiam serdecznie.

Opublikowano

ja robie prawie takie same, tylko daje 2,5 szklanki mąki, 5 jajek i nie daje wody, z jabłkami i nie opadają na dno, brzoskwinie może tez nie opadna, spróbuje zrobic i napisze jak wyszło ;-)

Opublikowano

ciasto jadą goście zwany też przysmakiem teściowej lubi je mój szwagier...siostra je często robi najczęściej z jabłkami...jest takie sobie... ja osobiście wole bardziej wymyślne i dla mnie ciasto ma być pracochłonne! no i wolę kruche!

  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Musiałam upiec na dzisiaj do pracy upiec ciacho, a że czasu było niewiele skorzystałam z tego przepisu, efekt: SUPER!!! Ciasto bardzo smaczne, ilość jak dla mnie akuratna, aaa.... i brzoskwinie pokroiłam na 2 cm plastry i nie zapadły się, zostały na wierzchu :razz: ciasto wilgotne, smaczniusie :razz: Pozdrawiam autorkę :wink:

Opublikowano

Cieszę się, że Ci wyszło i smakowało to ciasto. Rzeczywiście brzoskwinie nie można dawać w dużych kawałkach, wtedy nie zapadną się w cieście. Pa. Renata :wink: :razz: :razz:

Opublikowano

Musiałaś nie zauważyć Ineczko, bo ja niczego od samego początku nic w nim nie zmieniałam. Pa. :wink:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.