tutunia Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Super ciasto, polecam wszystkim, którzy nie mają za dużo czasu (ani wyszukanych składników) a chcą upiec coś smacznego. Rewelacja! Dziękuję za przepis! :grin: Cytuj
tutunia Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Moje ciasto "jadą goście" wyszło tak: Cytuj
Basia K Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Ja pieklam to ciasto w malej tortownicy.Brzoskwinie pokroilam w cienkie plasterki-nic sie nie zapadlo. Przypomnialam sobie,ze kiedys mialam podobny przepis.W tamtym surowe posypywalo sie jeszcze platkami migdalowymi. Cytuj
renigliwice Opublikowano 22 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Dzięki Tutuniu za umieszczenie zdjęcia. Pięknie Ci wyszło to ciasto. Pozdrawiam :wink: :grin: :mrgreen: Cytuj
zuziorek Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Zrobiłam ciasto Reni ale w małej tortownicy 22cm i troche dłużej musiałam trzymac w piecu bo ponad godzinkę. Zamiast brzoskwin dodałam rabarbar. Cytuj
basga Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Jak tylko przeczytałam post Kasi to od razu wzięłam się za to ciasto,rabarbar już miałam w lodówce więc szybko mi poszło a oto efekt:robiłam w dużej formie i posypałam cukrem pudrem. Cytuj
Dora35 Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 a u mnie ciastko już znikło szybko sie robiło a jeszcze szybciej znikało ja dałam na wierzch ananasy pokrojone na kawałki i nie opadły na dno po upieczeniu dalej były na wierzchu pycha ciasto polecam :wink: Cytuj
NaniWahine Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Wyprobowalam to ciasto dzisiaj, bo akurat przyjechala do mnie przyjaciolka i trzeba bylo upiec cos na szybko - wiec pomyslalam, ze to ciasto bedzie bardzo odpowiednie :P Zalaczam zjecie - wyglada na to, ze kazdemu wychodzi torche inaczej. Ja pieklam moje w kwadratowej blaszce (o boku 24 cm). Nie wiedzialam czego sie spodziewac, bo nigdy jeszcze nie pieklam przepisu gdzie dodaje sie wode - ale moj maz i przyjaciolka ocenili ciasto na 8/10 (co prawda sa przyzwyczajeni do bardziej wymyslnych deserow :P Dodalam tez do ciasta, przed pieczeniem, jedna lyzeczke ekstraktu waniliowego. Ciasto wyszlo bardzo lekkie, dosyc slodkie, troche opadlo (moze dlatego, ze nie za dlugo ubijalam jajka z cukrem) i dodalam czeresnie z syropu, bo nie mialam brzoskwin. Serwowalam ze slodka bita smietana. Bardzo latwe do upieczenia i efecty calkiem fajne. Dzieki, Reniu :P Cytuj
Gość Mariuszeq Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Mam zamiar dziś upiec takie ciasto :P Zdjęcia bardzo ciekawie się prezentują, a tym bardziej, że za 3 dni mam urodziny :P i oprócz tortu muszę coś wyskrobać :P Pozdrawiam Autorkę Przepisu Cytuj
renata_74 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 REWELACJA :) zrobiłam, dziś mamy gości ale nie mogłam się powstrzymać i ukroiłam sobie i męzowi spore kawałki. Owoce mi NIE opadły, a na wierzchu zrobiło się jakby coś bezowego :( tak jakby białka się tak ładnie upiekły,nawet nie posypuje cukrem pudrem,bo szkoda zakrywać.Zrobiłam na prostokątnej blaszce,ale nie z podwójnej porcji i naprawdę ładnie wyrosło.Oj szkoda,że nie zrobiłam zdjecia. Reniu, dziękuję za przepis Cytuj
zuziorek Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zrobiłam ponownie to ciasto. Dałam zamrożone truskawki, które pod ciężarem opadły na dno a na wierch potarkowane na grubej tarce jabłka. Pychotka Cytuj
KasiaN4 Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Dzisiaj mnie naszło na zrobienie tego ciasta i właśnie wyjęłam je z piekarnika. Wyszło naprawdę przepyszne. Polecam bo szybko się robi i przeważnie składniki do niego potrzebne są w domu. Cytuj
Kasiulek Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Kasiu jakie pikne to Twoje ciacho... aż ślinka cieknie... Tylko kurcze nie za bardzo mogę jeść taki słodkości :wink: Cytuj
Gość czekoladka Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 upieklam to ciasto na swoje 19 urodziny :D Zrobilam je z brzoskwiniami (na wierzchu) a w srodku wylozylam nutella i bananem ;) posypalam je jeszcze wiorkami kokosowymi.Wszystkim bardzo smakowalo, chociaz przyznam ze po 1 kawalku mialam juz dosyc bo bylo takie zapycajace ;) p.s- dodam ze jestem modelka ale nie zywie sie wylacznie woda i salata :) uwielbiam gotowac i piec ciasta ! [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] ciasto faktycznie jest latwe do zrobienia i mozna je zrobic z ulubionymi dodatkami ! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi