basga Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 3 białka 1szkl cukru 1szkl soku Cukier zagotować z sokiem aż powstanie syrop. Białka ubić i cienką nitką wlewać do nich syrop,miksując do zgęstnienia. Masą taka można nadziewać ptysie,w Krakowie są ciacha NAPOLEONY/takie wielkie,różowe z ciastem francuskim/. MASA TA JEST BAAARDZO SŁODKA ale dzieci ją lubią,przypomina ciepłe lody. Cytuj
renigliwice Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Czy syrop należy przestudzić przed wlewaniem ich do białek ? Muszę zrobić tę masę mojemu maluchowi. Dokupię też kubki waflowe. Pozdrawiam. Renata :wink: Cytuj
basga Opublikowano 1 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Ja wlewałam trochę przestudzony. Jeśli Twój maluszek lubi słodkości to napewno mu posmakuje. Cytuj
kate_76 Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 :wink: basga prosze napisz o jaki sok chodzi? dziekuje i pozdrawiam Cytuj
basga Opublikowano 2 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Najlepszy byłby domowej roboty ale taki np.herbapolu też jest dobry. To znaczy-chodzi o sok taki do rozrabiania z wodą a nie taki z kartonu. Cytuj
kate_76 Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 :wink: dzieki basga za precyzyjna odpowiedz,a ja wlasnie myslalam o soku kartonowym a tu jednak nie- dobrze ze spytalam p.s wyprobuje napewno i dam znac jak wyszlo Cytuj
Justyna.K Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 super przepis a ja właśnie mam w komórce sok z herbapolu truskawkowy więc napewno wykorzystam przepisik moja mała będzie zachwycona bo uwielbia lody ciepłe. :wink: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 A TO DOWÓD ŻE CIEPŁE LODY SĄ PYSZNE :shock: DLA DZIECI REWELKA bARDZO SŁODKIE DUZO TEGO WYCHODZI TERAZ MUSZE ZROBIĆ PTYSIE DOBRZE ŻE MAM GOŚCI DZIŚ :razz: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] A TU PTYSIE Z TĄ MASĄ [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Miuriel Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 No ja nie wiem co słodsze, czy ten niebieskooki bobas czy masa w ciepłych lodach. Cytuj
renigliwice Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Ale słodki ten Twój bobasek , Justynko!!! :grin: :razz: :shock: Widać, że ciepłe lody mu najwyraźniej smakują. Teraz to już na pewno je zrobię swojemu synkowi. Pa . Dzięki za śliczne zdjęcie. Renata Cytuj
basga Opublikowano 3 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 No JUSTYNKO-co za piękny widok...fajnie że dzieciaczkom smakuje. Cytuj
ina12 Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Ale ma radochę te Twoje ładne dziecko. i to drugie napewno też. Cytuj
zuziorek Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 I jak to zdjecie działa na wyobraźnię.... :razz: Moje dziewcznki juz dostały slinotoku.... Cytuj
Justyna.K Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Dziękuje wszystkim za miłe słowa no smakowało jednej i drugiej córce też pozdrawiam :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi