anetka27l Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Bardzo fajny przepis .Wypróbuje moje dzieci lubią takie słodkości.POZDRAWIAM :razz: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 ANETKO NAPEWNO DZIECIĄ BEDZIE SMAKOWAĆ :razz: Cytuj
terjon Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 basga napisał(a): Ja wlewałam trochę przestudzony. Jeśli Twój maluszek lubi słodkości to napewno mu posmakuje. Jest to najprawdziwszy przepis na wypełnienie do ptysiów.Kiedyś pytałam się cukiernika o masę do ptysiów i on powiedział,że syrop powinien być jak najbardziej gorący.Świeżo zdjęty z ognia.U niego w cukierni dzielą takie dawkowanie gorącego syropu na trzy razy,za każdym dawkowaniem syropu ubijają przez kilkanaście sekund.Potem jeszcze raz całą masę ubijają na kąpieli wodnej i dodają trochę żelatyny aby zapobiec odzielaniu się po pewnym czasie białka.A proporcje stosują takie; 1 szklanka białek 1szklanka cukru 1 szklanka soku lub wody(jeśli nie ma być owocowy) Nie wiem tylko ile tej żelatyny.Dzięki za przypomnienie przepisu. Cytuj
basga Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Jakoś mnie ptysie najbardziej smakują z bitą śmietaną :razz: . Cytuj
Gość Hetmann Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 A ja mam pytanko jak długo taka masa moze byc przechowywana ??? :arrow: Cytuj
wiola344 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 :arrow: Te zdięcia to jak reklama w telewizji przyciąga wzrok dzieci już mam polecenie od córeczki że mam takie zrobić. :grin: więc spróbuje dziekuje za przepisik.Pozdrawiam smakoszów lodów. :grin: Cytuj
wiola344 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 :razz: :razz: dzisiaj zrobiłam dzieciom upragnione lody ale i nietylko bo masy jest dość dużo miałam biszkopty kakaowe więc przełożyłam również tą masą i polałam czekolada,a do ciepłego jeszcze syropu dodałam 1 łyzeczke żelatyny ,lody i biszkopty wstawiłam na 3 min do lodówki masa zgęstniała i czekalada są pyszne choć słodkie ,uważam że równie dobrze ta masą można by przełożyć wafle .Dziekuje za przepis super . :razz: Cytuj
basga Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Cieszę się że smakuje a tą masą można też nadziewać ptysie i eklerki. Cytuj
tutunia Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Bardzo ciekawe! Zastanawiam się, czy można byłoby nie dodawać cukru tylko podgrzać sam syrop. Byłoby mniej słodkie, ale czy by wyszło?? Cytuj
basga Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Nie wiem...dawno już nie robiłam tej masy ale wydaje mi się,że ten cukier jednak nadaje sztywność masie. Cytuj
Gość kOOniki250 Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Witam :D Bardzo fajny przepis! Tylko mam pytanko jaki moze byc ten sok?? Pozdrawiam:) Cytuj
basga Opublikowano 11 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Sok taki do rozcieńczania wodą,nie taki do picia z kartonu. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 kOOniki250 napisał(a): Witam :D Bardzo fajny przepis! Tylko mam pytanko jaki moze byc ten sok?? Pozdrawiam:) np taki https://www.aptekazielarska.pl/p2911-Owocow...alina-550g.html pozdrawiam Cytuj
Annar Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 To zdjęcie jest najlepszą reklamą twojego przepisu :P Jutro zamierzam robić masę :-D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi