monisia Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 polewac..śmiało ;) ale co tam polewac..ja mysle ze po upieczeniu najlepiej jest poprostu popijac piwem :razz: Cytuj
renigliwice Opublikowano 3 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 polewac..śmiało :razz: ale co tam polewac..ja mysle ze po upieczeniu najlepiej jest poprostu popijac piwem :razz: Racja, całkowicie się z Tobą zgadzam! ;) :razz: :razz: Cytuj
JustynaZ Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Przyłączam się do Waszych powyższych wypowiedzi. ;) Można i polewać i później popijać piwem. I kurczak pijany i smakowicze razem z nim :razz: Cytuj
basga Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 PISZCIE TAK DALEJ TO PÓJDĘ ROBIĆ GRILLA NA ŚNIEGU :razz: Cytuj
JustynaZ Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Basga to Ty w Krakowie masz śnieg? Ja u siebie go nie widzę. :razz: :razz: ;) Ale chyba przyznasz mi rację, że kurczak na tych zdjęciach wygląda prześwietnie (rozbawił mnie to łez tą swoją nagością) :razz: Jakoś wcześniej jak go sama robiłam tak mnie nie śmieszył, to pewnie przez to, że musiałam "brudną robotę" wykonać sama :razz: Cytuj
kitka31 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Elmo ( z ulicy Sezamkowej, nie Elma, haha), pomysl fantastyczny i wyprobowany. Do innych: to nie ma znaczenia ze puszka jest w wysokiej temperaturze. Puszka juz nie jest pod cisnieniem (jest przeciez otworzona) a kurczak "ochrania" przed wyeksponowaniem puszki na bezposredni "ogien". MMM, az zglodnialam. www.asiaandrich.com Cytuj
redcherry Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Wczoraj zrobiłam za obiadek, wyszedł fantastycznie, mój mąż był zachwycowy tym kurczaczkiem. DZIĘKUJĘ ZA ŚWIETNY PRZEPIS Cytuj
elusia Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 pieklam tak kurczaka pomimo,ze mam rozno.Tak upieczony jest bardziej soczysty.Najlepsza do tego byla butelka od smieteny(kiedys w takich byla),Ja sobie taka schowalam,ale zapomnialam o tym przepisie.Zawsze szukam nowosci i zapomina sie o starociach.Dobrze ze jest forum i mozna zajrzec i odswierzyc sobie umysl. Cytuj
Dorunia Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Bardzo smaczny jest ten kurczak,robiłam go już kilka razy i za każdym razem jest smaczny i wilgotny. Cytuj
Gość Karolina_i_Łukasz Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Witam!! Chciałbym zapytać tylko o to piwo... Czy puszka ma być pełna?? Przepis wypróbuję przy najbliższej okazji.... Cytuj
renigliwice Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Ja osobiście nie robiłam na puszce z piwem, tylko na butelce po piwie wypełnionej do 3/4 pojemności. Myślę, że lepiej będzie przelać piwo z puszki do butelki , też do pojemności 3/4 . Czekam na wrażenia , no i smacznego! Renata :oops: :oops: :razz: Cytuj
marta.larsen Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 we wtorek zrobiliśmy kurczaka na puszce z piwem PIERWSZY RAZ W ŻYCIU puszka była 500 ml, z czego mąż szybciutko wychluptał połowę do piwa dodaliśmy ziele angielskie (10 szt.), suszony rozmaryn i tymianek (po 1 łyżeczce) kurczak godzinę wczesniej natarlismy solą, czosnkiem , słodką papryką i pieprzem stał sobie w piecu 1 godzinke w temp. 170 kurczaczek wyszedł PRZEPYSZNOŚCI :lol: nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam tak soczystego kurczaka z tak chrupiącą skórką kochani nie zastanawiajcie się zbyt długo, zrobić?/ nie zrobić? :grin: do dzieła!!! :lol: Cytuj
ase1 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Ja osobiście nie robiłam na puszce z piwem, tylko na butelce po piwie wypełnionej do 3/4 pojemności. Myślę, że lepiej będzie przelać piwo z puszki do butelki , też do pojemności 3/4 . Czekam na wrażenia , no i smacznego! Renata :lol: :grin: :lol: A nie lepiej kupić po prostu piwo w butelce ??? :lol: :lol: :lol: Pozdrawiam Cytuj
renigliwice Opublikowano 7 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Racja, można i tak. :grin: :lol: :lol: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi