ina12 Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 15 dag mąki 15 dag margaryny lub masła 15 dag żółtego ostrego sera kminek, papryka w proszku ( lub gałka muszkatołowa) - dodać według własnego smaku pieprz, sól Masło lub margarynę posiekać z przesianą mąką, dodać ser utarty na drobnych oczkach, przyprawy i zagnieśc ciasto. Rozwałkować placek o grubości 5 -10 mm. Pokroić na paski 4 -5 mm, dowolnej długości. Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Piec 15- 20 min w temp. 180 - 200*C trzeba zaglądać do piekarnika, aby nie dopuścić do przypalenia paluszków. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.