behatka Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Zamarzył mi się kurczak faszerowany, nigdy go jeszcze nie robiłam. Proszę o sprawdzone przepisy .Pomocy! :razz: Cytuj
zakalec Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 No wlasnie! Ja tez bym takiego zrobila, ale nie wiem czy te wnetrznosci sie wyciaga? Kosci tez? (Nigdy nie robilam) Czy ktos moze pomoc? Cytuj
Basia K Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Wnetrznosci sie usuwa,kosci zostawia. Najprostszy farsz z watróbki drobiowej: 2-3 watróbki zmielic. 2 jajka rozbic i oddzielic zoltka od bialek. Bialka ubic na sztywna piane.Zoltka utrzec z 2 lyzkami masla na puch. Nie przerywajac ucierania dodawac porcjami zmielona watróbke,posiekany koperek (ok pól peczka), posiekana zielona pietruszke(peczek),troche bulki tartej.Na koncu delikatnie wymieszac z piana z bialek. Umytego i wysuszonego kurczaka natrzec od srodka sola i czosnkiem. Lyzka nakladac farsz do srodka,potrzasajac kurakiem,zeby rowno nadzienie sie ulozylo.Zaszyc dokladnie otwór i do piekarnika. Kurczaka o wadze ok 1,5 kg piecze sie mniej wiecej 1,5 godz w 180-190 stopniach. Cytuj
Jolcia Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Ja kurczaka obieram z kości i faszeruje mięsem mielonym z dodatkiem ogórka konserwowego,papryki,sera żółtego i przyprawy Fix do kurczaka po chińsku.Piekę w piekarniku.Jest dobry na ciepło i na zimno. Cytuj
behatka Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Dziękuje za rady, ale nie wiem jak zabrać cię za usuwanie kości. Nigdy jeszcze tego nie robiłam :grin: Cytuj
DeLarge Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 postaram sie pomóc, strona jest po angielsku ale są również obrazki co należy wykonać krok po kroku, wystarczy kliknąć TUTAJ, by przechodzić do dalszych części wystarczy kliknąć na dole otworzonej uprzednio strony w Continued... oraz juz później w To completely bone the bird, continue... pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi