monisia Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 :razz: Kochani nadchodzi koniec karnawalu-może na ostatkową imprezke goloneczke...polecam-rewelacja :razz: golonki peklowane kapusta kiszona kawałek wedzonego boczku wino białe-wytrawne wszystko wkładamy do jednego garnka..na spód kapusta,potem golonka potem znow kapusta ,dodajemy wedzonke,liśc laurowy kilka ziarenek ziela angielskiego,zalewamy winem-nie wodą..i to gotujemy do miękkosci kochani zapewniam was,ze takiej kapusty kiszonej nie jedliscie..ze o golonkach to nie wspomne :razz: snmaczenego ;) Cytuj
renigliwice Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Witam Monisiu! Mam pytanie : jakie to są golonki peklowane? Chodzi mi o słowo " peklowane ". Przepis ciekawy i prosty w wykonaniu, warto go wykonać. Pozdrawiam. Renata :razz: Cytuj
Basia K Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Reniu. Nie wiem,jak się pekluje golonki,ale spotkałam w sklepie już gotowe peklowane. Cytuj
monisia Opublikowano 3 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Renatka peklowane to te co nie sa swieże :razz: ..znaczy takie które sa w soli albo w saletrze jakis czas..poprostu w sklepie poprooś o golonke peklowana :razz: sprzedawczyni parówów napewno bedzie wiedziła ;) Cytuj
renigliwice Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Dzięki! Przy najbliższej okazji zwrócę uwagę w sklepie na te peklowane golonki. Tak w ogóle to ja nigdy nie kupuję golonek, z uwagi na mój wysoki cholesterol, ale od czasu do czasu można się na nie pokusić. Pa :razz: Cytuj
krysia50 Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Monisia zrobiłam te golonka wyszły super miamm miamm dziękuję Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.