andy8 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 To był prawdziwy hit na moim wielkanocnym stole-super pyszne ciasto napewno będzie na urodzinach u mojej córci Cytuj
hanula Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 ALE CUDO!!!! a miałam przejsc na dietę.... Cytuj
Jolcia Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 W piątek robiłam bardzo podobne ciasto.Od koleżanki dostałam przepis o nazwie ciasto balowe.Jest odrobinę inne ale pyszniutkie. Na biszkopt wykładam krem budyniowy ciepły,na to herbatniki, następnie karmel,krakersy i bita śmietana [kremówka + śmietan fix] Posypałam mleczną czekoladą.Akurat miałam gości i ciasto znikało ze stołu w szybkim tępie. Pozdrawiam. Cytuj
apsik Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Jolciu ja także robię to ciasto tak jak piszesz i znam je właśnie pod tą nazwą,przepis pochodzi z jednej z książeczek które mam w prenumeracie,,Ciasta na stół,,. Ciasto jest dość słodkie i kaloryczne,więc robię tylko na szczególne okazje. Cytuj
apsik Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Joleczko ciacho przesmacznie wygląda,narobiłaś mi ochoty i gdybym nie szła w niedzielę na komunię to zrobiłabym na pewno. Mam jeszcze pytanie ,czy robiłaś z masą o której pisałaś wcześniej. Cytuj
Jolcia Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Tak Elu robiłam tak jak pisałam.Zrobiłam też koleżance i jej rodzinka się zachwycała. Cytuj
apsik Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Jolciu skorzystałam z Twojego sposobu i bardzo go wszystkim polecam. Ciacho wyszło po prostu rewelacyjne,zresztą sami zobaczcie jak wygląda....i jak tu się oprzeć pokusie. :D Dzięki Jolu za rady.... Cytuj
andy8 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Elu po co ja tu zajrzałam tak mam chrapkę na coś słodkiego a w domu pustki-piękne to twoje dzieło :D Cytuj
apsik Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Aniu a jak smakuje...prędko do sklepu bo ochota Ci przejdzie, u mnie w domu o ostatnie kawałki była wojna....... :D ;) :) Cytuj
ewa11 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Elu zdjęcie ładne,a placek mniam,mniam ,aż mi w brzuszku burczy .Będę musiała w cześniej oglądać przepisy :D Ja robiłam na samych krakersach. Cytuj
apsik Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 Jeszcze raz upiekłam ten pyszny placuszek i rodzinka jak zwykle była nim zachwycona. Jolu ciasto na dużą ..6...pozdrawiam. Cytuj
ewa11 Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Tak, to prawda, pyszny placuszek. Pozdrawiam Ewa Cytuj
apsik Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 To także mój placuszek świąteczny-myślę że nie trzeba polecać. :mrgreen: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi