karola91 Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Dla wszystkich zainteresowanych: najpierw ubijamy białka z cukrem, potem dodajemy po jednym żółtku, później wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia- mieszamy z piana delikatnie łyżką, na koniec dodajemy olej i tez delikatnie mieszamy Cytuj
karola91 Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 ...... i od razu po otworzeniu puszki wylej jej zawartość na ciasto. Pozdrowiam Ciebie Basqa i Joannę. Renata tak od razu lepiej nie, łatwiej sie rozsmaruje, ale bedzie sie zlewało z ciasta, dzień pozniej troche sie zsiadzie i i nie bedzię sie zlewało Cytuj
Dorota Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 ...może coś w tym jest, bo ja czasami od razu wylewam mleko na ciasto - i troszeczkę to mleko zlewa się z ciasta ;-) Cytuj
Justyna.K Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 WITAM ZROBIŁAM TO CIASTO KRAKERSOWE PYCHA WSZYSTKIM SMAKOWAŁO ZMIENIŁAM JEDYNIE TO ŻE DAŁAM ŚNIEŻKĘ TRUSKAWKOWĄ Z GALARETKĄ TRUSKAWKOWĄ .cIASTO ZROBIŁAM W BARDZO DUŻEJ BLASZE WIĘC WYSZŁO NIŻSZE JEDYNY FELER TAKI ŻE ŚNIEŻKA ŚLIZGAŁA SIĘ PO KARMELU :wink: NA DRUGI RAZ PO KARMELU DAM JESZCZE KRAKESY I POTEM DOPIERO ŚNIEŻKĘ POLECAM TO CIACHO :wink: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
bernadettt Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 A mi to ciacho wyszło super.Szkoda że nie zrobiłam fotek,może następnym razem :razz: Dzięki za przepis Karola.Ciasto pycha,zniknęło w mgnieniu oka.A co do zlewania masy.....jak rozcinam puszkę i widzę,że masa się wylewa i jest dość rzadka(co czasem się zdarza pomimo długiego gotowania) ,wtedy przekładam masę do miski i ucieram z odrobiną rozpuszczonej tężejącej żelatyny i jest ok,nic się nie zlewa. :razz: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 ALE MI NIE ZLEWAŁO SIĘ MLEKO TYLKO TA ŚNIEŻKA ZLEWAŁA SIĘ Z MLEKA może było w zbyt ciepłym dlatego niewiem ale i tak ciasto było HITEM BARDZO UDANE :razz: POWTÓRKA BĘDZIE NAPEWNO :razz: ups teraz zajrzałam do przepisu orginalnego ia tam są dwie warstwy krakersów pomyliłam się :razz: no to na drugi raz napewno się nie pomylę :razz: Cytuj
renigliwice Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 A może tak ugotować puszkę mleka słodzonego, ale kakaowego.... Też byłby ciekawy smak, czekoladowy. Po ugotowaniu mleka można do niego , oczywiście do smaku dodać jeszcze trochę kakao i utrzeć. Polecam, też pychotka! :razz: Cytuj
Joannaw Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 niestety nie moglam wczesniej odpisac,wielkie dzieki za odpowiedzi na moje pytana,upieklam placek i pychota to malo powiedziane!!!!!!!zamiast sniezki z galaretka ubilam piane ze smietanofiksem,wszystkim bardzo smakowalo wcinali az sie uszy im uszy trzesly.oczywiscie chcieli przepis na super ciacho.polecam tez cielaczka bo tez pieklam.super przepisy-dzieki Cytuj
ewela Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Palce lizać!! Drugim razem zamiast krakersów użyłam herbatników i chyba ta zamiana wyszla na dobre!! ewela Cytuj
karola91 Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Justyna.K bardzo sie cieszę że ciasto smakowało :razz: ciekawy pomysł z tą truskawkową snieżką i galaretką, choć ja nie spotkałam sie jeszcze z truskawkową snieżką. Gdzie mozna ją kupić, w zwykłym sklepie? pozdrawiam Cytuj
karola91 Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 A mi to ciacho wyszło super.Szkoda że nie zrobiłam fotek,może następnym razem :razz: Dzięki za przepis Karola.Ciasto pycha,zniknęło w mgnieniu oka.A co do zlewania masy.....jak rozcinam puszkę i widzę,że masa się wylewa i jest dość rzadka(co czasem się zdarza pomimo długiego gotowania) ,wtedy przekładam masę do miski i ucieram z odrobiną rozpuszczonej tężejącej żelatyny i jest ok,nic się nie zlewa. :razz: jak sie ciesze że ciacho wyszlo super:D co do masy to najlepiej ugotowac ją dzień wcześniej, bo po schłodzeniu gęstnieje Cytuj
karola91 Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Palce lizać!! Drugim razem zamiast krakersów użyłam herbatników i chyba ta zamiana wyszla na dobre!! ewela a ja myślałam że z herbatnikami będzię za slodkie, ale w takim razie następnym razem dam herbatniki!!! albo jedno warstwę herbatników i jedno krakersów. Już mi slinka leci... pozdrawiam Cytuj
Justyna.K Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Justyna.K bardzo sie cieszę że ciasto smakowało :razz: ciekawy pomysł z tą truskawkową snieżką i galaretką, choć ja nie spotkałam sie jeszcze z truskawkową snieżką. Gdzie mozna ją kupić, w zwykłym sklepie? pozdrawiam KAROLA JAK DOBRZE PAMIĘTAM KUPIŁAM JĄ W PLUSIE.POOGLĄDAJ PO MARKETACH TAM NAPEWNO ZNAJDZIESZ.POZDRAWIAM :razz: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Dziś mamy gości więc postanowiłam zrobić znów to ciacho tym razem zgodnie z przepisem :wink: później wstawię zdjęcia narazie biszkopt upieczony i czeka a ja sprzątam narka :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.