Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:razz: jutro niedziela,może warto zabłysnąć przed swoją drugą połówką.... ;) kotlet ze schabu (może byc filet z kurczaka) plasterek szynki plasterek sera żłótego przecier pomidorowy ciasto naleśniowe ( bardziej gęste niz na nalesniki) przyprawione baaaardzo mocno ostrą papryka i vegetą kotlet rozbijamy doprawiamy majerankiem,solą pieprzem,na mięso smarujemy odrobinke przecieru pomidorowego,kładziemy po plasterku szynki i sera. następnie w cieście naleśnikowym moczymy plaster mięsa i smażymy w głebokim oleju. najfajniej pasują frytki i surówka z pory i kukurydzy z majo niby kotlet ale coś innego-smacznego :razz:

Opublikowano

Brzmi ciekawie, zawsze to coś innego niż zwykły schaboszczak. Spróbuję wg Twojego przepisu Monisiu i napiszę jak nam smakował. Pa, Justyna. :razz:

Opublikowano

Hej, ja robię z fileta z kurczaka. Filet rozwarstwiam i w środek wkładam plasterek szynki i plasterek sera, składam i panieruję w jajku i panierce do kurczaka no i na tłuszcz. Pychotka Czasami jak filety są małe to żeby się nie rozleciało w smażeniu to "spinam" to wszystko wykałaczką. Smacznego

Opublikowano

Zakalec..nie nie nie rozpadnie sie,chwyc dwoma poacami mięso razem ze serem i szynka i zamocz w ciescie potem szybk na głęboki olej,,ciasto natychmiast sie zetnie i bedzie ok :razz: pamietaj zeby ciasto bylo troszke bardziej geste niz normalnie :razz: smacznego ;)

Opublikowano

Ja znam trochę inną wersję tych kotletów tzn. składniki są te same tylko po nałożeniu sera i szynki kotlet składa się po prostu na pół i dopiero panieruje.No i wtedy ser i szynka lądują w środku.Pozdrawiam.Gabi.

Opublikowano

Gabi tak tez robie ale wtedy w normalnej apnierce a w tym przepisie sekretem jest to ciasto,które po włorzeniu do goracego oleju tak sie fajnie ścina..powstaja rózne krztałty,i nawet mozna sie powygłupiac przy jedzeniu-zgadując co przedstawiają :razz: ( te krztałty znaczy-z tego ciasta :razz: ) żeby sprawa była jasna.słuchajcie te kotlety trzeba smażyc tak jak frytki-na głębokim oleju..to wazne ;)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.