monisia Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 :razz: jutro niedziela,może warto zabłysnąć przed swoją drugą połówką.... ;) kotlet ze schabu (może byc filet z kurczaka) plasterek szynki plasterek sera żłótego przecier pomidorowy ciasto naleśniowe ( bardziej gęste niz na nalesniki) przyprawione baaaardzo mocno ostrą papryka i vegetą kotlet rozbijamy doprawiamy majerankiem,solą pieprzem,na mięso smarujemy odrobinke przecieru pomidorowego,kładziemy po plasterku szynki i sera. następnie w cieście naleśnikowym moczymy plaster mięsa i smażymy w głebokim oleju. najfajniej pasują frytki i surówka z pory i kukurydzy z majo niby kotlet ale coś innego-smacznego :razz: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Bardzo ciekawy przepis monisiajuż wiem czym zaskoczę męża w przyszłym tygodniu. :razz: Cytuj
JustynaZ Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Brzmi ciekawie, zawsze to coś innego niż zwykły schaboszczak. Spróbuję wg Twojego przepisu Monisiu i napiszę jak nam smakował. Pa, Justyna. :razz: Cytuj
zakalec Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Ale czegos tu nie rozumiem... Jak moczysz te 3 plasterki (miesa, sera i szynki) w tym ciescie nalesnikowym? Czy to sie wszystko nie rozpada??? Dzienx :razz: Cytuj
Marra Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Hej, ja robię z fileta z kurczaka. Filet rozwarstwiam i w środek wkładam plasterek szynki i plasterek sera, składam i panieruję w jajku i panierce do kurczaka no i na tłuszcz. Pychotka Czasami jak filety są małe to żeby się nie rozleciało w smażeniu to "spinam" to wszystko wykałaczką. Smacznego Cytuj
monisia Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Zakalec..nie nie nie rozpadnie sie,chwyc dwoma poacami mięso razem ze serem i szynka i zamocz w ciescie potem szybk na głęboki olej,,ciasto natychmiast sie zetnie i bedzie ok :razz: pamietaj zeby ciasto bylo troszke bardziej geste niz normalnie :razz: smacznego ;) Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Ja znam trochę inną wersję tych kotletów tzn. składniki są te same tylko po nałożeniu sera i szynki kotlet składa się po prostu na pół i dopiero panieruje.No i wtedy ser i szynka lądują w środku.Pozdrawiam.Gabi. Cytuj
monisia Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Gabi tak tez robie ale wtedy w normalnej apnierce a w tym przepisie sekretem jest to ciasto,które po włorzeniu do goracego oleju tak sie fajnie ścina..powstaja rózne krztałty,i nawet mozna sie powygłupiac przy jedzeniu-zgadując co przedstawiają :razz: ( te krztałty znaczy-z tego ciasta :razz: ) żeby sprawa była jasna.słuchajcie te kotlety trzeba smażyc tak jak frytki-na głębokim oleju..to wazne ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.