Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2 szklanki mąki 50 dag twarogu 3 jaja 2 -3 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia dowolny aromat szczypta soli tłuszcz do smażenia Twaróg zemleć w maszynce. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Wilgotnymi rękami formować kulki i wkładać do garnka z mocno rozgrzanym tłuszczem, zarumienić z obu stron. Usmażone pączki odsączyć na bibułkowych serwetkach i posypać cukrem pudrem. Ja robiłam z podwójnej porcji, wyszło 17 sztuk, twarogu użyłam półtłustego, smażyłam na oleju. Są dobre, ale ja osobiście bardziej lubię z ciasta drożdżowego. Następny raz będę robić drożdżowe pączki z mojego wypróbowanego przepisu.

post-2336-1172221753_thumb.jpg

Opublikowano

Kasiu robi się szybko te pączki, wyrabiałam robotem, ale tak jak napisałam dla mnie na drożdżach są bardziej pulchniejsze. Pozdrawiam i daj Kasiu znać czy Wam przypadły do gustu.

Opublikowano

Halinko pączki wyszły bardzo dobre :razz: Puszyste mięciutkie mniam powiem tylko że zrobiłam wszystko tak jak podałaś w przepisie ztą różnicą że smażyłam nakładając łyżeczką prosto do tłuszczu bez formowania kólek :razz: zrobiłam tak żeby było trochę podzielniejsze bo miałam mało sera ;) Pozdrawiam

Opublikowano

Kasiu dziękuję Tobie bardzo, dzięki Tobie wiem jaki ja popełniłam błąd. Napewno miałam za mało rozgrzany tłuszcz, bo jak wkładałam je to długo były na dnie że poruszałam je łyżką cedzakową i dopiero wypłynęły na wierzch. Napisać musiałam prawdę i jak stwierdziłaś że są puszyste to będę je piekła. Serdecznie pozdrawiam.

Opublikowano

Witaj Kasiu, wczoraj była u mnie koleżanka która z zawodu jest cukiernikiem, do emerytury pracowała w ciastkarni i tak jak przypuszczałam miałam za mało podgrzany olej. Postąpiłam tak jak bym pierwszy raz w życiu piekła pączki, niestety zdarzyło mi się. Pozdrawiam

Opublikowano

Pani Halinko dokopałam się do tego przepisu na pączki :( ... Niedługo jest tłusty czwartek więc napewno zrobie :) . JUż mi ślinka cieknie na sam widok, e tam co tam figura jak są takie pyszności !. Pozdrawiam Ewa.

Opublikowano

Pączuszki takie robię od kilku lat są łatwe w wykonaniu i udają sie za każdym razem. w moim przepisie zamiast proszku do pieczenia jest łyżeczka sodki. Chciałabym wam polecić też przepis na pączki z serków homogenizowanych. 6 jaj 3 szklanki mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia olej do smażenia 2 serki homogenizowane(smak dowolny ja daje waniliowy) cukier puder 3 duże łyżki cukru Jajka wbić do miski, wsypać mąkę, proszek do pieczenia, dodać serki homogenizowane i cukier. Zmiksować. Olej rozgrzać w niskim garnku. Gdy będzie gorący, wkładać łyżką ciasto(powoli) formułując małe kulki. Piec na złoty kolor, wyjąć i posypać purem. Wychodzą małe kuleczki i nazywam pączki miniaturowe. pozdrawiam :(

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.