basga Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Powiedzcie mi dziewczyny,czy w automatach do chleba robicie inne rzeczy,np.ciasta czy powidła? Widziałam w sklepie taki z mnóstwem programów i była opcja robienia powideł. Cytuj
bietka Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Powideł nie próbowałam.Wyrabiam -pierogi,bułki,drozdzowe,rogaliki,faworki.Piekę jedynie szybką drozdzówkę. Cytuj
elusia Opublikowano 9 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Bietko,bardzo ci dzekuje za wszystkie porady.Czy mozesz podac mi przepis na szybka drozdzowke,chcialam upiec na niedzele.Jakis przepis znalazlam w necia,ale mi sie nie udalo,sam zakalec.Bylo krokie pieczenie.Dzieki i pozdrawim. Cytuj
bietka Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Proszę bardzo-często ją piekę a w zasadzie sama sie piecze.250 ml cieplego mleka,3 łyzki cukru,1/4 kostko roztopionego masła rozmącić z 2 jajkami,cukier waniliowy,500g maki/ja daję tortową/ w rogu wsypać 1/2 łyzeczki soli,na mąkę pokruszyć drobno2,5 dag drozdzy.Piec na pr 4/AFK-automat/-swett breat-słodkie.Dodaję równiez rodzynki i np sezam.Po wymieszaniu od razu wybieram mieszaki.Jezeli jest bardzo lużne i mocno lepiące ciasto to dosytać z garść,dwie mąki-wiadomo że mąką róznie chłonie mleko.Ciasto ma być miękkie.Robiłam też z drozdzy rozczyn ale róznicy nie było więc nie ma sensu dodawać sobie pracy.Polecam na kolację.Przepis ten mam z CIN CIN o którym wspomniałam wcześniej. Cytuj
elusia Opublikowano 10 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Witam.KochanaBietko,bardzo ci dzekuje za szybka odpowiedz.Bede piekla .Jak wyszlo napewno ci napisze,ale zmienily mi sie troche plany i dzis nie upieke.Napewno dam ci znac jak wyszlo.Jeszcze raz dzieki. Cytuj
Dorunia Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Jeszcze pokarzę Wam jaki wyszedł mi chlebek z przepisu renigliwice,robiłam go kilka dni wcześniej,ale zapomniałam wkleić fotki.Nie mam automatu do chleba to mój mąż uformował go rękoma. Cytuj
ina12 Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Dorunia taki piękny chlebek upiekłaś że narobiłaś mi apetytu i będę też musiała upiec. Ja też nie mam automatu do chleba. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
renigliwice Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Piękny ten Twój chlebuś Doruniu! Zdjęcie mówi samo za siebie, ale proszę napisz jeszcze, jak Wam smakuje. Bardzo jestem ciekawa, jak oceniasz ten przepis, czy według Ciebie jest dobry, czy też trzeba go trochę zmodyfikować. Pozdrawiam Cię , Doruniu i Twojego dzielnego pomocnika. Renata :razz: :razz: :razz: Cytuj
Dorunia Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Witaj Reniu! Bardzo nam smakował ten chlebek,wcale go nie modyfikowałam,bo nie mam wcale doświadczenia z pieczeniem chlebka i ten to był mój pierwszy wypiek,ale na pewno nie ostatni.Smakował nawet moim rodzicom. Dziękujemy za pozdrowienia i my również pozdrawiamy. Cytuj
Dorunia Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Droga Ino! Dziękuje za pochwałę mojego chlebka,jak sobie upieczesz to przyznasz,że jest bardzo smaczny i wcale nie trzeba mieć automatu,aby sobie takie cudo wyczarować. Pozdrawiam :razz: Cytuj
basga Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Ja też już nie potrzebuję automatu-malakser wyrobi ciasto a piekarnik upiecze i wszystkim smakuje. Cytuj
ainoh7 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 słuchajcie a jak zaradzic kruszeniu sie chleba??? pomózcie Cytuj
basga Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Kilka postów wcześniej jest odpowiedż na to pytanie-dodaje się gotowane ziemniaki lub trochę oliwy. Teraz w Lidlu jest w ofercie automat do chleba . :) Cytuj
kubus1842 Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Drogie Panie ! Piszę drogie Panie gdyż wszystkie jesteście kobietami ! :-D Ja mam na imię Kuba i mam 15 lat ! Posiadam maszynę do chleba firmmy biffnet ! Jak narazie nie nażekam gdyż maszyna sprawuje się naprawde supper ! Pieke w niej chleb , drożdżówkę oraz inne ! Ja mam wypróbowany przepis na chleb pszenny ! Jeżeli chcecie mogę go podać ! Chlebek jest pyszny , moja mama już nie chodzi raniutko do sklepu bo synuś piecze chlebek ! :P Wszyscy goście są zachwyceni wypiekam z automatu ! Jestem zainteresowany różnymi innymi przepisami na np. chleb , bądzi ciasto ! Ostatnio piekłem murzynka w maszynie i wyszedł nawet smaczny tylko że dalem zamało kakao i taki jaśniejszy wyszedł ! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi