kubus1842 Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 słuchajcie a jak zaradzic kruszeniu sie chleba??? pomózcie W jakim momęcie kruszy Ci się ten chleb ? Po upieczeniu ?>? Cytuj
elusia Opublikowano 28 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Witajcie wszyscy. Kubus 1842, zainteresowales mnie.Taki mlody i taki zdolny,chetny do pomocy.Moze pomozesz mi swoim doswiadczeniem?Jestem nowicjuszem,nie mam nic wspolnego z wypikami zawodowo.Pieke chlebek z gotowych mieszanek i jest jasny na wierzchu,czy tak ma byc ?czy to wada maszyny? Bardzo chetnie skorzystam z Twoich przepisow dotyczacych pieczenia ciasta,a moze ktos jeszcze? Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
julka_s Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 witam! Czy mógłbyś podać na forum ten wypróbowany sposób bo mnie wychodzą tylko chlebki z gotowych mieszanek.Jestem też ciekawa przepisu na drożdżówkę.Pozdrawiam Cytuj
kubus1842 Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Mam automat do pieczenia chleba.Jeden upiklam z mieszanki gotowej,wyszedl bardzo dobry,ale chcalabym pic na codzen.Prosze was o przepiy,bo te gotowe mieszanki sa bardzo proste,ale drogie.Moze ktos z was ma doswiadczenie w wypiekaniu chleba,to prosze sie ze mna podzelic.Chodzi mi o dokladne przepisy. Ja pieke na codzień chleb pszenny ! A oto przepis na niego : 150 ml mleka 200 ml wody 3 łyżki oliwy z oliwek bądź masła 1 płaska łyżeczka drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru słonecznik wedle uznania ! Pieke ja w automacie biffneta na programie 3 godzinnym ! Cytuj
julka_s Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Czy mogłabym jeszcze prosić o przepis na drożdżówke.Z góry dziekuje i życze miłego dnia. Cytuj
julka_s Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Kubuś zapomniałes dodac maki!! Ile jej trzeba dodac i jakiej? Cytuj
Gość kasia.p Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 witam wszystkich zostałam skierowana tutaj ze swoim pytanie przez basqa :roll: tak to jest jak się jest nowicjuszem i sie nie wie gdzie szukać :grin: tu daje linka do swojego tematu gdyby ktoś chciał własnie tam odpisać https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...amp;#entry68518 tak jak w temacie posta chodzi mi o wypiekacz do chleba, bardzo chciałabym kupić przed świętami ale nie znam się na tym :D ostatnio dużo się pojawiło o wypiekaczach moulinexa, nawet mi się podoba ten z opcją bagietkową, czytałam też opinie i ma całkiem pozytywne. będę wdzięczna za pomoc jeśli ktoś go ma oraz o info o innych wypiekaczach, co warto kupić? Cytuj
Izunia2007 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Moulinex to bardzo dobra marka,ale moim zdaniem zbyt droga,a inne wypiekacze radza sobie rownie dobrze.Powiem tak-jesli masz kase to kupuj Mulina a jesli nie bardzo to radze co innego i nie bedziesz zalowala.Na forach pisza ze dobrze sprawuje sie Clatronik i Biffnet. Jesli chodzi o bagietki, to wchodza tam tylko takie 2 krotkie na jeden raz.Ja wole zarobic ciasto w maszynie a upiec w piecu,bo na raz upieke takich 8-10 i sa pysznie chrupiace,czemu nie dorowna pieczenie w maszynie. Cytuj
Pugalos Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Witajcie Kupiłem wczoraj wypiekacz Moulinex OW 2000 za 229zł w Tesco do tego 3 mąki czyli 15zł i talon na 20zł czyli 195zł mnie wyszedł wypiekacz. Oczywiście chlebek został upieczony i jest smaczniutki każdy kęs jest smakowany,a nie jak zwykły chleb ze sklepu tylko gryziony :-) Ogólnie chleb robiony samemu jest bez porównania lepszy od sklepowych chlebów. Zamieszczem fotki wypieków i jeżeli chodzi o jakąś dziurę po mieszadle to jest jedna malutka co widać na fotce. Cytuj
Izunia2007 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 A jaki nastawiles kolor skorki? nie za jasny? moje chleby z automatu wygladaja tak: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
mart Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Piękny! Zjadłabym go bez niczego, trzeba pomyslec o automacie do takich cudaków :-) Cytuj
Pugalos Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Izunia to mój pierwszy wypiek,a nastawiłem na mocne zrumienienie. Mąką Polskie Młyny ze słonecznikiem i przepis na opakowaniu. Ten przepis jest na 700g chleb ,a w wypiekaczu ustawiam 750g bo jest 500,750 lub 1000. Z czasem będę ładniejsze wychodzić.Na razie się uczę :-) Cytuj
Izunia2007 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 No to zycze powodzenia i proponuje zrobic sobie zakwas a potem na nim upiec prawdziwy chleb.Bez porownania smakowo do takiego na drozdzach. Cytuj
gatita Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 I jeszcze znalazłam takie przepisy może komuś się nadają https://forum.montignac.com.pl/topics63/chl...c93aee51#459466 Widzę, że temat już mało aktywny ale przepisy super. Może jakoś mi się je uda przetransformować na autoamt :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.