Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki: 2 poledwiczki wieprzowe /pokroic w paseczki, delikatnie osolic i podsmażyc/ 2 spore marchewki 1 duza cebula 1 papryka czerwona 1/4 główki kapusty Warzywa pokroić w paseczki i dodać do poledwiczek, dodac dwie łyżki imbiru, dusic do lekkiego zmięknięcia warzyw W między czasie przygotowac zalewę: 1 kostke rosołową rozpuścić w 0,5 l gorącej wody do ostudzonego bulionu dodac: 2 wyciśnięte ząbki czosnku 2 łyżki chilli 3 łyzki sosu sojowego 1 łyzka oleju sezamowego 2 łyzki miodu wszystko wymieszać i zalać mięso z warzywami, dusic ok 8 min Dodać puszkę groszku konserwowego i przygotować zasmarzkę /3 łyzeczki maki ziemniaczanej i łyzeczkę sosu sojowego rozprowadzic w wodzie i dodać do potrawy/ . Chwile posmażyć i gotowe Podawać z makaronem ryżowym lub ryzem. Troszke pracochłonne ale warte tego smaku!

Opublikowano

Witam Zuziorku! Czy 2 łyżki chili to nie za dużo? Czy potrawa nie będzie za bardzo pikantna? Chili jest piekielnie ostre. Boję się, że będziemy zionać ogniem. Przekonałam się o tym parę razy, gdy przesadziłam z chili. Co Ty o tym sadzisz? Pozdrawiam. Renata A tak w ogóle to przepis ciekawy, godny wypróbowania. ;) :razz:

Opublikowano

Potrawa jest troszkę ostra i wlaśnie dla amatorów lubiących ziać ogniem :razz: Tak robię na imprezki a na potrzeby domowe zdarza się, że nie dodaje wcale chilli. W tygodniu serwuje moje danie więc za pare dzinków wmontuję kilka fotek. Radzę zaryzykować i spróbować ;) pozdrawiam Kasia

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ale smakowite danie!!! Dzięki za piękne zdjęcia. Bardzo lubię takie potrawy, więc na pewno się na nią skuszę. Pozdrawiam. Renata :wink: :wink: :lol:

Opublikowano

Polecam Reniu. Dziś dodałam tylko malutką łyżeczkę chilli. Trzeba pamiętać, że imbir tez ma trochę ostrawy posmak. Brzuszek opuchnięty ciężko wzdycha......

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam! przepis rzeczywiście bardzo smaczny. co do chilli to dałem jedną łyżkę, a i tak wyszło bardzo ostre, tak wiec uważajcie i dawkujcie według własnej wytrzymałości :) post-5244-1175500511_thumb.jpg

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam nadzieję, że cię grumko nie spaliło :razz: zimne piwko do tego jak znalazł. Jutro mam babskie spotkanie, więc kolezakom tez zaserwuje moje danie tylko, ze z piersią z kurczaka. Do tego winko i impreza na całego.

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź. :razz: Czy nie uważasz, że danie to będzie również wyśmienicie smakowało z kukurydzą, zamiast groszku ? A chilli ? Dajesz w proszku, czy papryczki ?

Opublikowano

Nie próbowałam z kukurydzą ale sądzę, że to dobra zmiana. Dodaję sos chilli ale tylko wtedy gdy serwuje na imprezy z dodatkiem trunków wysoko :razz: procentowych. Na potrzeby domowe nie uzywam, gdyz czosnek i imbir dają juz ostrzejszy posmak.

  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Cieszę się, że smakowało. Ostatnio zamiast cebuli dodałam por i dodatkowo pieczarki a całość podałam z makaronem. Gdy podaje z makaronem, gotuję go na pół twardo i mieszam z całością

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.