apsik Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 SKŁADNIKI 1 kg pieczarek 1 kg parówek lub innej kiełbasy 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 1 cebula 1 papryka czerwona koncentrat pomidorowy Pieczarki obgotować i pokroić,drobno posiekaną cebulę zeszklić na oleju,dodać pieczarki i pokrojone parówki.Dolać trochę wody,dać pokrojoną paprykę ,kukurydzę ,fasolę i przyprawić.Gotować kilka minut na wolnym ogniu.Pod koniec dodać koncentrat,zagęścić mąką lub śmietaną.Smakuje z ziemniakami ,kaszą lub ryżem . Cytuj
JustynaZ Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Fajnie, właśnie szukałam jakiejś potrawki, czy parówki można zastąpić kawałkami kurczaka? Pewnie tak, mój mąż nie strawi parówek czy kiełbasy, to taki francuski piesek :razz: Pa, Ju. Cytuj
apsik Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Myślę Justynko ,że powinno być dobrze ,danie będzie wtedy delikatniejsze,powodzenia apsik. Cytuj
renigliwice Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Dzięki Apsik za kolejny ciekawy przepis. Już drukuję. Pa :razz: Cytuj
apsik Opublikowano 30 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zrobiłam wczoraj na obiad tę potrawę i nawet połowa porcji wystarczyła na moją 5 osobową rodzinkę...nie dałam tylko kukurydzy,bo akurat nie miałam-podałam z ziemniakami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.