ulinek77 Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Schab po włosku - schab - ser żółty - olej do posmarowania - przyprawy wg uznania - ok. 5-6 cebuli - majonez - ketchup - papryka słodka Mięso przygotować jak na schabowe. Następnie tak przygotowane mięso poukładać na blaszce wysmarowanej olejem. Wszystko dokładnie posypać przyprawami według uznania. Na to wyłożyć cebulę pokrojoną w drobną kostkę i dokładnie posmarować majonezem. Na to wszystko posypać starty żółty ser. Polać ketchupem i posypać papryką słodką. Piec około 40 minut. Podawać z pieczonymi ziemniakami. Cytuj
minek Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Ja znam podobny przepis na kotlety schabowe ale trochę inny. Na blaszce do pieczenia układam rozbity schab, posypuję solą i pieprzem do smaku. Nastepnie daję cebulkę podsmażoną na maśle, surowe pieczarki starte na tarce o grubych otworach, ser żółty również starty na tarce i majonez. Piekę w piekarniku 40 min. Uwielbiam te kotlety!!!! Cytuj
elmo_23 Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Świetny do tego jest ser mozzarella. Pięknie się rozpuszcza i ma specyficzny smaczek :razz: Cytuj
JustynaZ Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Właśnie wydrukowałam sobie przepis, zgadzam się z Tobą Elmo, że nie ma to jak Mozzarella. Pa,Ju. Cytuj
behatka Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Obydwa przepisy znam ale do piersi z kurczaka, muszę w takim razie wypróbować ze schabem. Cytuj
ulinek77 Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Schab jest równie smaczny jak piersi z kurczaka - warto wypróbować. Jeśli ktoś robił juz karkówkę - to schab również powinien smakować. Cytuj
ewela Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Zrobilam, ale z piersi kurczaka. Majonez, ketchup i ser dodalam 10 minut przed koncem pieczenia. Po prostu rewelacja!! Ps. Mój mąż był bardzo mile zaskoczony, zresztą znajomi też! :razz: Cytuj
monisia Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 rozumiem ze te kotlety to bez panierki na ta blaszke kłądziemy????? moze to zrobie w weknd? samo sie praktycznie robi-nie???????? Cytuj
an69 Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Rewelacyjny smak dania,zrobiłam dziś na obiad. Coś innego,wszystkim smakowało i nie zostalo nic na jutro. Gratuluję takiego pomyslu i czekam na inne przepisy na danie obiadowe. Pozdrawiam Ania Cytuj
magda123-m1 Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Własnie robiłam wczoraj schabik. Jest wyśmienity!! polecam ja posypałam do smaku vegetą i przyprawą Gyros palce lizac!! :wink: Cytuj
Łakomczuchy Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Zrobiłam danie z piersi kurczaka, dałam mozarellę, pieczarki (duszone), ketchup, mjonez. Przyprawiłam przyprawą do grilla. Po prostu PYCHA! Naprawdę warte grzechu :grin: Cytuj
grumko Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Schab jest równie smaczny jak piersi z kurczaka - warto wypróbować. Jeśli ktoś robił juz karkówkę - to schab również powinien smakować. Ja właśnie jadłem już kiedyś ten przepis pod nazwą "karkówka zapiekana z serem i majonezem" i rzeczywiście jest to bardzo smaczny sposób na podawanie mięs pieczonych :grin: na zdjęciu własnia ta karkóweczka z sałatką Coleslaw Cytuj
aannggeellaa89 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 ja robie coś podobnie tylko smaze kotleciki schabowe i dopiero na to reszte tzn cebule kroje w piórka i dusze z ketchupem, pieczarki tez dusze z wegeta i odrobiną pietruszki i na to ser :grin: i zapiekam dopoki ser sie nie roztopi bo reszta skladnikow jest jeszcze goraca od smazenia. Cytuj
Bernimek Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Świetny do tego jest ser mozzarella. Pięknie się rozpuszcza i ma specyficzny smaczek :P Mhm, podoba mi sie ten przepis. Proszę mi tylko napisać czy ten ser mozarella daje pod koniec pieczenia czy tak jak w przepisie - zamiast sera żółtego od razu ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi