Justyna.K Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 COOKIES Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY ( te ciasteczka robiłam na święta pyszne były.. :razz: ) Przepis pochodzi z segregatora "przepisy z różnych stron świata" Składniki: 150 g masła lub margartyny 100 g cukru 2 jajka 100 g gorzkiej czekolady 50 g solonych orzeszków ziemnych 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g maki pszennej 3 łyżki kakao Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem.Dodać jajka energicznie mieszając.Dodać posiekane orzeszki i posiekaną czekoladę dalej ucierać.Zmieszać cynamon z mąką i proszek do pieczenia i kakao.Połączyć z masą.Ciasto powinno być dość rzadkie.Wstawić na trochę do lodówki .Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko spłaszczać . Piec w temp. 180 stopni 10-15 minut. [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
elmo_23 Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Uwielbiam czekoladę i cynamon, więc pewnie zagoszczą na moim stole w weekend :razz: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 niech zagoszczą napewno będziecie zadowoleni ;) u mnie bardzo chwalili te ciasteczka bardzo wszystkim smakowały i pieguski też oczywiście po były robione dzień po dniu zachęcam do upieczenia ich.POZDRAWIAM :razz: Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Justynko jesteś wielka-te ciastka są pyyyyyyyszne!!!! ;-) :arrow: :arrow: Ponieważ miałam w domu tylko białą czekoladę i orzechy włoskie,to dodałam właśnie je i mam nadzieję że nie straciły na smaku.Bardzo dawno już nie piekłam żadnych ciastek bo byłam zniechęcona efektami jakie uzyskiwałam.Ciastka wychodziły takie nijakie.A te Twoje to po prostu :arrow: :arrow: niebo w gębie no i najważniejsze-szybko się je robi.Dzięki za przepis na pewno jeszcze nie raz skorzystam.Pa pa.Gabi. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 ALE SIĘ CIESZĘ HURA :arrow: ;-) Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Zrobiłam zdjęcie mojego dzieła,zanim jeszcze zniknęło. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 9 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 poczęstuje się .........mogę............ale apetycznie wyglądają mniammmmmmmmmmmmmm ;-) Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Dobre były ale się zjadły i chyba jutro wezmę się za pieguski.No i jak tu się odchudzić? Justynko no gdybyś ciut bliżej mieszkała to byś na kawusię wpadła ze smerfami,a tak to rękawy zakasaj i piecz piecz. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 9 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Gabi-ostra rób, rób pieguski i zdaj relację ciekawe czy równie będą WAM smakowały jak te???? ;-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi