Justyna.K Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Właśnie zrobiłam masę na te pieguski bo nie dało mi spokoju że SEB miała taką konsystencję że na zdjęciu widać że ciasteczka były nakładane chyba łyżką .Otóż moja masa jest taka że można swobodnie robić kulki w dłoniach a to zdjęcie tej masy [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] tym razem wersja czekolada + orzechy ziemne połówki a tutaj pojedyńcza pieguska surowa [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] widać że moja mase jest tak na kluski. MAM NADZIEJĘ ŻE POMOGŁAM TYMI ZDJĘCIAMI JA WSZYSTKO UBIJAM MIKSEREM NA KONIEC JAK DODAJĘ CZEKOLADĘ + ORZECHY TO MIESZAM ŁYŻKĄ . ;-) pOZDRAWIAM Cytuj
Justyna.K Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 PIEGUSKI CIĄG DALSZY................... [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] TO BY BYŁO NA TYLE ZAPRASZAM DO ROBOTY TYCH PIEGUSEK SZYBKO I PYSZNIE ;-) Cytuj
Sebb Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Witam. Ta moja konsystencja prawdopodobnie wynikła z tego, że wziąłem połowę wszystkich składników ale dodałem całe jajko zamiast połowy, no i nie dodałem orzechów. Ale za to kolejne wersje zrobię już z rodzynkami, pistacjami, wiórkami kokosowymi, orzechami lub z jakąś niespodzianką w środku. Pozdrawiam. Cytuj
kaya Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Hej! Zrobiłam pieguski na kolacje.I rzeczywiście rewelacja pozdrawiam justynę Cytuj
Justyna.K Opublikowano 14 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 super że smakowały :wink: ja też je dziś miałam do kawki :wink: mnnnnnnnnnnnniam :lol: Cytuj
apsik Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Mam propozycję dla wielbicieli piegusków,moja siostra wyszperała gdzieś w internecie ,ale sama nie wie już gdzie ciut inne ciasteczka ,ale jakie zdrowe. Zrobiłam wczoraj i są pycha.Składniki zostają prawie takie same tylko mąkę zmniejszamy do 2 szkl i dajemy cukier puder i 1/2 łyżeczki sodki.Jako dodatki dajemy 1 szkl wiórków kokosowych i 2 szkl musli z orzechami i rodzynkami[nie dajemy czekolady ani nic więcej] Upiekłam i już zniknęły,ciasteczka są pyszne i bardzo zdrowe. Polecam bardzo takie dodatki. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 19 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 a NAM się zachciało ciasteczek i razem z Roksaną zrobiliśmy je a wyglądają tak oczywiśćie pieguski Cytuj
marysiasto Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Bardzo dobre Następnym razem robie z podwójnej porcji bo juz nic nie ma :eek: Cytuj
Dalovay Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Jak ja lubie przepisy co praktycznie same sie robia. Justynko , czy dajesz cukier puder czy zwykly? I podpowiedz czym mozna zastapic orzechy , moze wiorkami ? :eek: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 19 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 daję zwykły cukier a wiórki zamiast orzechów jak najbardziej. Cytuj
walentyna Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Justynko mam pytanie czy czekolada musi być gorzka? Mój syn dojrzał akurat ten przepis a uwielbia pieguski i już mnie męczy kiedy je zrobię , a nie przepadamy za gorzką czekoladą ,chyba ,że po upieczeniu nie czuć w smaku ,że to gorzka. pozdrawiam! Cytuj
Justyna.K Opublikowano 24 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 oczywiście możesz dać mleczną czekoladę wtedy ciasteczka będą bardziej słodkie. Dla dzieci w sam raz. Co do smaku to czuć gorzką czekoladę bo to takie połączenie słodkie ciasta i gorzka czekolada dla mnie super. napisz czy ci wyszły i jak smakowały. ;) Cytuj
walentyna Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Witam Justynko! Dzisiaj zrobiłam pieguski i są przepyszne , syn zadowolony , także będę piec je bardzo często i są nawet lepsze niz kupne. Mi wyszły tak... Cytuj
wiola344 Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 :evil: Witam wszystkich smakoszy piegusków ,robiłam je dziś i są przepyszne,dodała jeszcze troche zarodków pszennych są super a ciasto było nawet gęste i nakładałam łyzeczką ,oto jakie mi wyszły dzieki za pyszny przepis Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi