viola32 Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Justynka ile wychodzi tych pieguskow z proporcji,ktore podalas?Naliczylam te ktore mialas nalozone na blaszce 16, czy wiecej?Bo jak sa one takie dobre to za jednym zamachem zrobie z podwojnej porcji. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 27 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 walentyno i wiolu 344 bardzo się cieszę że pieguski się udały ja też je uwielbiam. :evil: violu32 jak dobrze pamiętam to piekłam 2 blachy więc wychodzi ich ok 30 sztuk następnym razem z ciekawości policzę.Pozdrawiam napisz jak ci smakowały Cytuj
viola32 Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Robilam dzisiaj pieguski sa pycha.Zrobilam ze slodka czekolada i czesc z kokosem.Zapach...YYYMMM.Sa identyczne jak Twoje Justynko przynajmniej takie jak na Twoim zdjeciu.Troszke za bardzo czuc sode nastepnym razem dam odrobinke mniej a dalam plaska lyzeczke.Te z kokosem wyszly wyzsze niz te z czekolada.Wyszlo z tej porcji 39szt.Dzieki za przepis i pozdrawiam. 1 Cytuj
Justyna.K Opublikowano 28 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 violu32 super że smakują :P pozdrowionka Cytuj
bozenka.w Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Witam! pierwszy raz wypowiadam sie na tym forum, bo szalenie zaciekawił mnie ten przepis. jutro je upieke i podziele sie opinią :evil: przy okazji przypomniałam sobie o moich ulubionych ciasteczkach, nazywaja się chocolate chips cookies (a my nazywamy je piegusy) i przepis pochodzi z ksiązki M. Łebkowskiego ciasta i desery. moze ktoś chiałby spróbować i takie, jak dla mnie bomba :grin: :P chocolate chips cookies składniki: 150 g mąki 125 g masła 125 g białego cukru 3 łyzki brązowego cukru 1 op. cukru waniliowego 1 jajko szczypta soli pół łyżeczki proszku do pieczenia 150 g czekolady 50 g łuskanych orzechów włoskich 50 g płatków kukurydzianych wykonanie: Przesianą makę mieszamy z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Jajko ucieramy z białym i brązowym cukrem, a następnie z masłem i cukrem waniliowym. gdy cały cukier będzie roztarty dodajemy mąkę i płatki kukurydziane. czekolade i orzechy siekamy i mieszamy z ciastem. Łyzka nakładamy ciasto na blachę wyłozona 3 warstwamiu papieru do pieczenia. między ciasteczkami pozostawiamy odstepy równe ich średnicy. pieczemy 10-12 min w temp. 180 st. C jak dla mnie to są ciutek za słodkie, ale poza tym niebo w gębie..... polecam serdecznie!! Cytuj
bozenka.w Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 a w tem weekend piekłam biedronkę - przepis z forum smaczny.pl - wyszła pyszniusia!! równiez polecam serdecznie :P Cytuj
slodziuutkaa Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Upiekłam te zachwalane przez Was Piegusy ... cudo, po porstu cudo ! Dzięki za wspaniały przepis. Cytuj
bozenka.w Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 ja tez robiłam pieguski z waszego przepisu - od razu z dwóch porcji :-( wyszło mi ich chyba ze 150 :-( :-( bardzo dobre szkoda tylko, ze mojego przepisu nikt nie chce wypróbować :-( a naprawde warto, bo podbiłam tymi ciachami serce mojego meża..... pozdrawiam serdecznie Cytuj
slodziuutkaa Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Kobitki, chciałam zaapelowac, nie róbcie tych ciastek ! To jest istna zaraza, zaraz sama zjem wszystkie ! :-() Bożenko, moze powinnaś dodac swoje ciacha jako odręby przepis ? Cytuj
Justyna.K Opublikowano 7 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 :-( :-( :-( :-( :-( Cytuj
apsik Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Pieguski robiłam wielokrotnie-zawsze muszę chować żeby coś zostało tak uwielbia je moja rodzinka. Dzięki serdeczne jeszcze raz Justynko. CUDOOOOOO :mrgreen :) :evil:: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 30 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 :D :roll: :grin: ale sie cieszę przypomniałaś mi o ciasteczkach muszę zrobić :grin: :grin: :grin: Cytuj
Marra Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Witam, zrobiłam je na święta niestety bez czekolady i orzechów (córki mają alergię na te składniki) ale za to z migdałami i również były pyszne . Następnym razem dodam chyba jeszcze troszkę aromatu migdałowego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.