ina12 Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 2 szklanki mąki 1/2 szklanka piwa kostka margaryny Zimną, twardą margarynę z zamrażalnika zetrzeć na jarzynowej tarce, dodać makę i piwo, Wszystko razem wymieszać. Wykrawać ciastka foremkami, zależy od upodobania, można w środek nakładać dżem. Upiec w mocno nagrzanym piekarniku do zrumienienia. Cytuj
JustynaZ Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Ineczko, ciasteczka są pyszne i szybkie do zrobienia. Ja taki sam przepis znalazłam w "Przepisach Czytelników" i korzystam z niego do dawna. Tylko podowiedz mi z tym dżemem, bo jak używam takiego ze sklepu to czasami lubi on się rozpływać na ciastkach? Polecam, Ju. :razz: Cytuj
ina12 Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Justynko ja przepis mam z tego samego źródła co Ty, mam go już 14 lat. Trzeba nałożyć bardzo małą ilość dżemu, ale i tak on zawsze się rozpłynie na ciastkach, ale nie na całych i tym się nieprzejmuj, bo tak ma być. Dla nas one są też bardzo pyszne. Pozdrawiam Cytuj
behatka Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Kochana Ino! Mam pytanie - czy tym dżemem sklejać po dwa ciastka i piec, czy pojedynczo z dżemem? Proszę o odpowiedź, bo moja młodsza córka uwielbia kruche ciasteczka właśnie z dżemem. Cytuj
ina12 Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Beatko ciastka te piecze się pojedyńczo. Cytuj
elmo_23 Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Halinko, czy w tym przepisiae na pewno nie ma żadnego jajka? Cytuj
ina12 Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Elmo ciasto jest bez jaj. Cytuj
anna maria Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Piwoszki(czy) są rozkoszki na pewno spróbuję i na pewno napiszę po weekendzie! dziękuje! Cytuj
Bietka1 Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Ciasteczka te piekłam na święta, są pyszne.Ja zamiast dżemu faszeruje je marmoladą twardą wieloowocową lub wiśniową , nic sie nie rozpływa:) Cytuj
Novinha Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Pycha, właśnie wyjęłam z pieca. Do nadzienia użyłam truskawek z dżemu, po wyjęciu ciastka posypałam cukrem pudrem. Uwielbiam takie proste przepisy. Cytuj
Jolcia Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Zapowiadają się ciekawe ciasteczka.Jak ochłonę na pewno zrobię. :grin: Cytuj
ina12 Opublikowano 9 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Bietka nie wiem dlaczego ja przeoczyłam ale teraz bardzo dziękuję Tobie i Novinhce za podzielenie się komentarzem. Cytuj
Novinha Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Dzisiaj zrobiłam te ciastka inaczej, bo te z truskawkami już się znudziły. Rozwałkowywałam bardzo cieńko ciasto do którego dodałam pikantnej przyprawy do gyrosa i oregano. Z ciasta wycinalam kieliszkiem małym ciastka, kładłam na niektóre odrobinę ketchupu na inne sos czonkowy ze słoika, piekłam 15 - 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Wyszło ekstra! Cytuj
monik76 Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Bardzo ciekawie je zrobiłaś . Też muszę tak wypróbować. Dziękuję :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.