Jolcia Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 SKŁADNIKI -podwójna pierś z kurczaka -3 łyżki ryżu parabolicznego -fix z Knora-Kurczak po włosku -ser żółty -naleśniki pikantne Piersi pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na oleju. Dodać szklankę zimnej wody i wsypać proszek fix. Dusić 10 minut często mieszając.Ryż ugotować i dodać do gotowej potrawki.Wymieszać i ostudzić. Na naleśnik położyć mały plasterek sera i łyżkę farszu. Zwijać jak krokiet,panierować w jajku,bułce tartej i piec na oleju.Do tego barszczyk czerwony i mamy pycha jedzonko. Nadaje się na obiad jak i na imprezkę. Ja piekę naleśniki na małej patelni.Z tego przepisu wychodzi ok 30.Polecam. Cytuj
Gość BaskaW Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 No brzmi pysznie ale jak zrobić te pikantne naleśniki? TAk jak normalne tylko przyprawić papryką lub pieprzem?? Cytuj
Jolcia Opublikowano 9 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Tak BaskaW jak normałne tylko dodać ostrej papryki i soli. Ja naleśniki robię na samym mleku.Po podgrzaniu są mięciutkie. Krokieciki są naprawdę bardzo smaczne.Pozdrawiam. Cytuj
EWA1992 Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Jolcia zapowiada się ciekawie przepisik. Mój mąż mi tylko mówi rób,rób a ja będę jadł... :grin: Cytuj
Jolcia Opublikowano 10 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Ewa naprawde warto.Ostatnio byli u nas znajomi i zjadali się krokiecikami.Pozdrawiam. Cytuj
ali Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Zawsze kiedy naleśniaki mają mieć pikantne nadzienie, ciasto robię z piwem - pół piwa i pół mleka. Natomiast gdy są na słodko mieszam mleko z wodą gazowaną. Spróbujcie! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi