ina12 Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 puszka tuńczyka w oleju 2 duże cytryny 1 pomarańcza łyżka likieru pomarańczowego mała cebulka jedna papryka zielona i czerwona 3-4 łyżki majonezu sól, cukier, pieprz szczypta gałki muszkatałowej i papryki w proszku Tuńczyka odsączyć. obraną pomarańczę z usuniętymi pestkami, pokroić w kostkę i wymieszać z likierem. Cebulkę i paprykę drobno posiekać. Do tuńczyka dodać cebulę, paprykę, majonez, sok z jednej cytryny, pomarańczę i przyprawy. Wydrążone połówki cytryn napełnić masą z tuńczyka. Udekorować według własnego uznania. Sałatka również wydąda ładnie w salaterce, ale w połówkach wydrążonych cytryn bardziej orginalnie i jeszcze do tego apetycznie. Cytuj
anna maria Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Przepis brzmi orginalnie! Śledzę w miarę możliwości państwa przepisy! Są fajne niektóre zupełnie mi obce i o to chodzi. Tylko czy papryka w zimie to się sprawdzi i gdzie ją dostać? Cytuj
ina12 Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Aniu paprykę dostaniesz kupić, ona jest w ciągłej sprzedaży w sklepach. Cytuj
ali Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Ina a co z drugą cytryną? No chyba że ta druga to tylko w celu pozyskania łupinki potrzebna? Cytuj
ina12 Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Ali dokładnie tak jak napisałaś, chodzi o wydrążone połówki. Jest to niekonieczne, bo można wyłożyć sałatkę na naczynie według własnego uznania. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.