Gosia K Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Pierwsza część: Składniki: 5 średnich cebul ok. 1 łyżka wegety filety drobiowe Wykonanie: Cebulę pokroić w półtalarki i zasypać wegetą. Filety pokroić w kostke ok. 1cm i dodac do cebuli, wymieszać i odstawić na pół godziny. Druga część: Ciasto Składniki: 6 łyżek mąki 2 jajka troszkę proszku do pieczenia mleko Wykonanie: Zamieszać ciasto tak jak na naleśniki, niebardzo rzadkie. Wsypać do tego cebulę z filetami i wymieszać. Wziąć na łyżkę niewielkie ilości i kłaść placuszki na dobrtze rozgrzany olej. Placuszki mają być małe. Podawać z surówką lub ogórkami kiszonymi i chlebem. SMACZNEGO ;-) Cytuj
Justyna.K Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 nietypowe te buchty ale warte wypróbowania zaciekawił mnie ten przepis już drukuję........... ;-) Cytuj
kate_76 Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 gosiu k. jak duzo ma byc filetow z kurczaka? mam ochote wyprobowac,pa Cytuj
Gosia K Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Jeden podwójny filet wystarczy w zupełności. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 JA TROCHĘ POZMIENIAŁAM PRZEPIS (OCZYWIŚCIE POMYSŁ TWÓJ) WIĘC ZROBIŁAM TAK Podmażyłam mięso mielone z przyprawami, zrobiłam ciasto na naleśniki gęste oczywiście dodałam paprykę, bazylię i zieloną pietruszkę i oczywiście mięsko. Narazie stoi w lodówce jak posmaże i skosztuje to zdam relacje :wink: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Buchciki bardzo dobre polecam :wink: Cytuj
Stokrotka Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 Buchty mieliśmy dzisiaj na obiad. Były pyszne. Do ciasta dodałam jeszcze paprykę pokrojoną w kostkę, trochę kukurydzy i ząbek czosnku. Z przypraw: rozmaryn, pieprz ziołowy, papryka słodka i oczywiście sól. Polecam!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi