szanti Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Witam, pomóżcie ludzie mój synek 22 lutego obchodzi swoje 4 urodzinki a ja jak narazie nie mam zadnego pomysłu na tort urodzinowy. Chciała bym jakiś taki "spejalnie pod dzieci"owoce mało ciacha a dużo jakiejs masy. ;-) Pozdrawiam Cytuj
basga Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Witaj! Dla dzieciaczków to chyba coś lekkiego,może biszkopt przełożysz bitą śmietaną z żelatyną a do niej np.różne owoce pokrojone,a najważniejsza będzie dekoracja. Możesz przekroić okrągły placek na pół-dwie połówki odwróć przecięciem na zewnątrz,powstanie coś w rodzaju motyla. Posmaruj polewą lub bitą śmietaną i kolorowo udekoruj,aby przypominało motylka. DZIECIOM TO NAJBARDZIEJ PODOBAJA SIĘ OZDOBY I ABY BYŁO KOLOROWO,SPORO JEST NOWYCH I CIEKAWYCH FIGUREK NA CIASTA W KAUFLANDZIE,PEWNIE W INNYCH SKLEPACH TEŻ SA. Możesz też na polewie zrobić jakiś napis pisakami do tortów. Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Ja bardzo często robiłam takiego motyla moim dzieciaczkom,ale dla innych też.Dekoracja takiego motyla to już czysta fantazja.Niestety nie mam fotek.Robię też często lwa,zobaczę w zbiorach czy nie mam go gdzieś na zdjęciu.Pozdrawiam.Gabi. Cytuj
basga Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 W dziale ZNALEZIONO W INTERNECIE wejdż na DEKORACYJNY TORT-tam znajdziesz mnóstwo zdjęć i być może coś Ci się spodoba i tort będzie jak marzenie,pozdrawiam. Cytuj
JustynaZ Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Ja co prawda urodziny chłopaków mam dopiero w kwietniu, ale ostatnio przy przepisie na ciasto Kubuś doszłam do wniosku, że zrobię dzieciakom właśnie taki placuszek w formie tortu, możesz tam zajrzeć i przeczytać wszystkie komentarze. Pozdrawiam, Justyna. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Polecam Delicje w galarecie z przepisu Iny, Lodowca lub Ciasto z nutellą i śliwkami ;-) Pychotki :arrow: Pozdrawiam Też miała bym problem co wybrac :arrow: jeden smaczniejszy od drugiego :arrow: Cytuj
szanti Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Wszystkim bardzo serdecznie dziękuję za pomoc. Lwa orzechowego robiłam dwa lata temu ciasto kubuś robię praktycznie co niedziela wiec to terz odpada acz kolwiek śliczny i dobry by był tort. Będe musiała poczytać przepis Iny na Delicje w galarecie i to co zaproponowała Katarzyna.No i pewnie nadal będe miała problem który wybrać. ;-) Ale napewno z czasem wszystkie wypróbuje. Cytuj
Dorota Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Jeżeli jeszcze nie jest za późno - to ja zaproponuję torcik jogurtowy - to biszkopt przekładany jogurtem (gęstym), i na to wszystko jest wylana galaretka. Do masy można dodać różne owoce i do do nich dopasować kolor galaretki, np. do masy brzoskwinie w kostkę, a na wierzch galaretka brzoskwiniowa/pomarańczowa ;-) Cytuj
szanti Opublikowano 9 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Dziękuje Doroto. Bardzo fajny przepis a jogurt jest i pyszny i zdrowy wiec napewno odpowiedni dla dzieci. :arrow: Nie musiała bym tak bardzo sie martwić o "nadużycie" słodyczy przez moje łakomczuszki i ich kolegów. ;-) Super! :arrow: Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Znalazłam jedno zdjęcie motyla,które robiłam w tym roku w styczniu dla córeczki koleżanki. Cytuj
Dorota Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Małgos cieszę się, że mogłam pomóc, i składam najserdeczniejsze życzenia urodzinowe dla Twojego syneczka :arrow: Gabi - bardzo śliczny tort, jestem pod wrażeniem - gratuluję ;-) Cytuj
szanti Opublikowano 9 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Przepiękny ! Mój synek jak go zobaczył to nie chce innego! ;-) Dziękuje gabi-ostra. Cytuj
szanti Opublikowano 9 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Małgos cieszę się, że mogłam pomóc, i składam najserdeczniejsze życzenia urodzinowe dla Twojego syneczka :arrow: Gabi - bardzo śliczny tort, jestem pod wrażeniem - gratuluję ;-) Dorotko bzrdzo dziekuję w imieniu Nikodemka za zyczenia urodzinowe. Nikoś przesyła duuużego buziaka :arrow: Cytuj
basga Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 GABI-prześliczny motylek,masz fantazję! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi