JustynaZ Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Gabi, jaki ładny torcik, tylko zdradź teraz jak go zrobiłaś tzn. jak przełożyłaś, może ja w takiej formie Kubisia zrobię? Co Wy na to moje panie? Proszę o porady, bo ja mam urodzinki synków (obydwóch plus jeszcze moje i teściowej) dopiero w kwietniu, więc mi czasu trochę zostało :arrow: ;-) Czekam, Justyna. Cytuj
basga Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Justynko- ja myślę,że torcik możesz przełożyć dowolną masą a nawet dwoma różnymi,potem go przekroić i dekorować w/g uznania. Cytuj
JustynaZ Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Basga dzięki za podpowiedź, jakoś tak mi po głowie ten Kubuś chodzi jak tylko przeczytałam przepis, bo jeszcze na takim soku nie robiłam i właśnie takiego motylka zrobię. Fajnie wygląda na Gabi zdjęciu ;-) Justyna. Cytuj
ina12 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Gabi jaki piękny tort, ale masz talent, gratuluję. Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Bardzo Wam wszystkim dziękuję za miłe słowa.Będę nieskromna,ale muszę powiedzieć że ten nie był najładniejszym jaki udało mi się zrobić.Byłam mocno chora i tylko na tyle udało mi się siły wykszesać.Niestety wcześniej nie miałam cyfrówki i nie mogę pokazać innych tortów. JustynkoZ ja zawsze torty przekładam bitą śmietaną,a jeden biszkopt smaruję dżemem np. nutellą ze śliwek.Czasami na jednym biszkopcie robię z bitej śmietany kółka zaczynając po obwodzie i idąc do środka,oczywiście z odstępami.W te odstępy układam owoce np. truskawki lub wiśnie i kładę na nich zastygającą galaretkę.Po przekrojeniu bardzo ładnie wygląda a i smakuje bardzo dobrze.Mam nadzieję że choć trochę mogłam pomóc. Małgos najserdeczniejsze życzenia dla synka.Mam nadzieję że moje porady na coś się przydadzą. Pozdrawiam wszystkich.Gabi. Cytuj
JustynaZ Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Gabi, dzięki za podpowiedź, ja podobnie robię kółka z bitej śmietany a między nimi układam wiśnie maczane w syropie (zalewa z wiśni plus mąka ziemniaczana) przy torcie szwarcwaldzkim. Pa, Ju. Cytuj
szanti Opublikowano 9 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Chcę powiedzieć że naprawde wszyscy mi bardzo pomogliście. I wiem ze będę mogła na Was liczyć zawsze gdy tego będe potrzebowała.Dziękuje Wam za to bo dzieki temu bede mogła być lepsza żoną i matką ;-) .A mam jeszcze pytanie i zarazem prośbe do gabi-ostra jak robisz nutellę ze sliwek? Miałam ten przepis ale gdzieś go zapodziałam i rozzstąp sie ziemia nie ma... Przeszukałam wszystko a nawet go nie wypróbowałam bo to były czasy gdy ja i gotowanie nie szło w parze :arrow:)) Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Małgos droga ja przepi na nutellę ze śliwek wzięłam ze Smacznego-a jakby inaczej-poszukaj w przetworach.Jest to przepis autorstwa Janki. Cytuj
szanti Opublikowano 9 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Widać ze jestem nowym członkiem forum bo nie zdążyłam jeszcze wszystkiego przestudiować . Cytuj
Dorota Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Małgos podaję Ci link do przepisu na nutellę ze śliwek ;-) Cytuj
szanti Opublikowano 24 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 jeszcze raz pragnę podziekować wszystkim za mase pomysłów na tort. Gabi-ostra wykożystałam Twój pomysł z motylem. :razz: a oto mój tort Cytuj
basga Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Małgosiu-ale udał Ci się motylek,taki piękny i taki duży! Cytuj
amelia1 Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Mniam, ale cudeńka, gratuluję Szanti i Gabi!!! Ale bym go zszamała :razz: :razz: tak ładnie wygląda Pozdrawiam Amelia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi