sylwia791 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 MAM PROŚBĘ BO WY TAK WSZYSCY O MASACH WIEC JUZ WIEM MNIEJ WIECEJ CO DAM DO SRODKA BO MOJE DZIECIATKO MA URODZINY I TEZ SIE ZABIERAM ZA PIECZENIE TORTA ALE CO Z BOSZKOPTEM JAKI Z ILU JAJEK ŻEBY POTEM WYKROIĆ Z NIEGO TRZY PLACKI PISZĘ TAK CHAOTYCZNIE ALE NAPEWNO WIECIE O CO CHODZI. ZABARDZO NIE UMIEM PIEC JAKIS PYSZNOSCI ALE DO TEJ PORY PIEKLAM Z PRZEPISOW Z TEJ STRONKI I WSZYSTKO SIE W MIARE UDAWALO POZDRAWIAM PA PA Cytuj
Dorunia Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Sylwio upiecz ten biszkopt z przepisu Wiolki...jest smaczny i wysoki,ja piekłam go kilka razy i zawsze wychodził mi wysoki i kroiłam go na 3 placki. Pozdrawiam :grin: Cytuj
zuziorek Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Czerwiec, więc już nie bawem urodziny moich laleczek. Jestem ciekawa ile do takiego dużego tortu potrzeba porcji kremu? Cytuj
Dorunia Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Ja robiłam 2 kremy i trzeci zastąpiłam dżemem i było wystarczająco dużo :grin: Cytuj
zuziorek Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Doruniu dziekuje za odpowiedż. Cytuj
Edytka78 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Szanti a jak zrobić kształt takiego motylka? To jest jakaś forma do tego? Cytuj
Justyna.K Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Edyto mi się wydaje że nie trzeba żadnej formy tylko piecze się biszkopt w prostokątnej blasze i wykrawa potem się kształt motyle kto wie może się mylę??? Ja chyba też tak zgapię i zrobię taki torcik bo jest śliczny :grin: Cytuj
basga Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Znam prostszy sposób-biszkopt okrągły,przekładacie czym tam chcecie,potem przecinacie go na pół-wychodzą dwa półkola które teraz należy ułożyć prosta stroną na zewnątrz tak by się stykały,środek robimy z banana lub paska biszkoptu,no i teraz wystarczy fantazja do dekoracji! Cytuj
Justyna.K Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 teraz dopiero się dobrze przyjrzałam zdjęciom szanti i właśnie ona chyba robiła tym sposobem co pisała basqa dzięki za podsunięcie pomysłu.................co dwie głowy to nie jedna :grin: Cytuj
szanti Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Tak to własnie był tak robiony tort jak opisuje to basqa :wink: A to tort który zrobiłam na 6 urodzinki mojej córci Cytuj
szanti Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 A tu tył sukni :wink: Cytuj
basga Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 No cudny,ładniejszy niż widywałam w cukierni! A z jakiego przepisu robiłaś tą masę na sukienkę?Bo to chyba jest jakaś masa cukrowa do ozdób,prawda? Cytuj
szanti Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Dziekuje bardzo :wink: ciesze sie ze sie podoba (to był mój debiut w tego typu tortach) basqa to masa z pianek marsmalla. Jest bardzo plastyczna i do tego typu tortów rewelacyjna. Cytuj
basga Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Poproszę o przepisik bo choć pianek nie lubię to to ich wykorzystanie jest super...PLEASE.... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.