Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 129
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Kasiu - bardzo ładny torcik Ci wyszedł ;) Twoje córeczki dały mu ciekawą nazwę - bardzo mi się podoba i nawet do tego tortu pasuje ;) Pozdrawiam serdecznie Ciebie Kasiu i Twoje córeczki ;)

Opublikowano

Dziękuję za pozdrowienia Dorotko, ze wzajemnością. Moja mama się śmieję, że teraz na każdej rodzinnej imprezie będą gościły juz motyle. Będziemy specami w lepidopterologii... ;)

Opublikowano

Witam :lol: Wczoraj serwowałam torta z okazji 2 urodzin mojego synka Igorka. Chciałam torta coś na kształt auta bo je bardzo lubi .....i chyba mi się udało :P Córka powiedziała że to autobus. :P Oceńcie sami. Pozdrawiam

post-5887-1185095542_thumb.jpg

post-5887-1185095612_thumb.jpg

Opublikowano

Dziekuję Ina :P :P :lol: Ponieważ u mnie w domu jest strasznie gorąco i bałam się że rozpłynie mi się tort zrobiłam krem z soku PYSIO. Fioletowa masa to Pysio z jagodami truskawkami a zielona to ten z kiwi. Leje się lekko ostudzony budyń ugotowany na soku od razu na ciasto. Biszkopt nie byl suchy chociaż go nie nasączałam. Na górze zrobiłam zwykłą masa budyniową żeby ładnie cukierki wyglądały. Pozdrawiam

Opublikowano

Fajny pomysł z tymi sokami :P, też się zastanawiałam nad tymi kolorowymi masami, i myślałam z czego one są :P Aga gratuluję pomysłu i świetnego tortu :lol:

Opublikowano

Agusiu dziękuję już zapisuję, przestałam drukować bo z tym wszystkim się pogubię. Czytałam jak podałaś i teraz dopiero wiem jak wygląda i skorzystam do przełożenia. Dodaj zdjęcie na słodkościach napewno więcej osób będzie zainteresowanych. Pozdrawiam

Opublikowano

Wielkie Dzięki Justynko :razz: :-P :P Ino zaraz skorzystam z Twojej rady i zamieszczę zdjęcie w słodkosćiach. Nie ma to jak pomysł doświadczonej smakowiczki ;) :) :razz: Agata

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Mój synek ma dziś urodziny, w niedziele będzie miał gości.

Mam zamiar zrobić masę z tego przepisu: https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...342&hl=tort

Można zrobić krem bez alkoholu? Jak myślicie nie będzie za bardzo mdły? Będziemy gościli min. małe dzieci, z tego względu wolałabym bez alkoholu.

Jeszcze jedno pytanie, czy mleko w puszcze można ugotować dzień wcześniej?

Miałam straszny dylemat z masą, bo są w moim domu tacy, którzy nie lubią w masie jajek, a takich mas jest najwięcej. Bita śmietana też odpada, bo wolę zrobić tort dzień wcześniej.

Zdecydowałam się na masę z tego tortu, ale tu znowu alkohol. No i do tego masa musi być na tyle gęsta, żeby można było udekorować tort w formie samochodu.

Jak myślicie nada się ta masa?

I jeszcze jedno czy jej wystarczy na taki spory tort?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

To już było jakiś czas temu (koniec września),ale nie miałam możliwości wcześniej się pochwalic... Mam nadzieję,że uda mi się wkleic zdjęcie. Jednak mi się nie udało :D