bernadettt Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 SKłADNIKI: 1 główka białej kapusty, 2 papryki zielone, 2 duże marchewki, 2 średnie cebule(wedle uznania) NA "SOS": 3/4 szklanki oleju sałatkowego lub oliwy z oliwek, 3/4 szklanki octu, 1/3 szklanki cukru, pełna łyżka soli, trochę pieprzu(wedle uznania) WYKONANIE: Kapustę poszatkować,paprykę pokroić w "paseczki", marchewke obrać i zetrzeć na drobnej tarce, cebulkę pokroić w drobną kosteczkę lub poszatkować w tzw. "piórka". Składniki "sosu" zagotować w garnku i gorącą zalewą zalać składniki surówki,wymieszać i ugnieść,żeby puściła soki. Surówkę dobrze jest przygotować przynajmniej dzień wcześniej,najlepsza jest na 2-3 dzień,gdy wszystko się "przeżre". Cytuj
krysia50 Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 zrobiłam tą surówkę jest bardzo smaczna i szybko się robi dzięki za przepis Cytuj
bernadettt Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Cieszę się,że Ci smakuje Krysiu :razz: :razz: :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.