szanti Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 25 dag chudego twarogu 2 jajka 1 opakowanie cukru waniliowego 7 dag mąki pszennej 100 ml mleka 1/4 łyżeczki cynamonu skórka z 1 cytryny sól,olej Twaróg, makę, jajka, mleko i cukier waniliowy wymieszać mikserem na gładką mase. Dodać startą skórkę z cytryny szczyptę soli i jeszcze chwilę ucierać. Na teflonowej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju.Nakładać łyżka kolejne placuszki, lekko wygładzić je wypukła stroną łyżki. Smarzyć na srednim ogniu na złocisto-brązowy kolor. Przed podaniem polać placki dzemem lub konfitórą. Ja robię z dwóch porcji . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.