Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

25 dag chudego twarogu 2 jajka 1 opakowanie cukru waniliowego 7 dag mąki pszennej 100 ml mleka 1/4 łyżeczki cynamonu skórka z 1 cytryny sól,olej Twaróg, makę, jajka, mleko i cukier waniliowy wymieszać mikserem na gładką mase. Dodać startą skórkę z cytryny szczyptę soli i jeszcze chwilę ucierać. Na teflonowej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju.Nakładać łyżka kolejne placuszki, lekko wygładzić je wypukła stroną łyżki. Smarzyć na srednim ogniu na złocisto-brązowy kolor. Przed podaniem polać placki dzemem lub konfitórą. Ja robię z dwóch porcji .

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.