mac51 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Przepis naprawdę wart polecenia,babka extra,tylko mi ją trochę za bardzo "wysadzilo"- chyba przesadzilem z proszkiem do pieczenia :oops: Cytuj
ina12 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Mac nie przesadzaj piękną babkę upiekłeś, szkoda że nie spróbowałeś przekonasz się jaka jest pyszna. Cytuj
kaya Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Witam! Długo nie zaglądałam na forum więc nie mogłam udzielić odpowiedzi.Margaryna Kasia jest niezbędna. Pomimo prawie dwukrotnie wyższej ceny warto ją kupić - świetnie się uciera z cukrem i łączy z mąką. Może być też masło. Proszku należy dodać w ilości 1 ŁYŻKA stołowa. to wcale niedużo, do niektórych trzeba dadać małą paczkę proszku. Pozdrowienia KAYA Cytuj
kaya Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Cześć! Oto babka tradycyjna w moim wykonaniu. Pozdrawiam kaya. IMG_0461.zip Cytuj
kaya Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 To drugie podejście. Chyba się udało. Zachęcam do wypróbowania mojej babki. KAYA Cytuj
Dalovay Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 teraz moja kolej.babka pyszniutka!!!! Cytuj
andy8 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Pokusiłam się ponownie na zrobienie tej babki i tym razem użyłam mąki pszennej tortowej a nie jak zawsze krupczatki,ciasto udało się wspaniale-w tym miejscu dziękuję Halince za to że podpowiedziała kiedyś że babki najlepiej piec bez termoobiegu,od teraz nie piekę już ciast na nim lecz tylko grzałka górna i dolna i jestem o wiele bardziej zadowolona :) Cytuj
Kaliope Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Piękna babka!!! cudnie wyrosła.. mniamm.. Cytuj
Gość Hibberita Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Witam Serdecznie Wszystkich! Jestem tutaj od kilku dni(nowa :D ).W pierwszej kolejnosci bardzo dziekuje za b.dobry przepis,nie mam zbyt duzego doswiadczenia w pieczeniu a dzieki tak dobremu opisowi babka wyszla bardzo dobra.Mam nadzieje,ze bede sie do Was mogla zwracac z pytaniami a dzieki Waszej pomocy zostane najlepsza gospodynia w calej okolicy. Serdecznie pozdrawiam. Hibberita Cytuj
broker Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 A w jakiej temperaturze pieczesz bez termoobiegu? Cytuj
lamie Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 ponieważ każda z nas ma różna blaszkę to proszę podpowiedzcie mi jak dużo ta babka rośnie podczas pieczenia, tzn ile mniej więcej zajmuje surowe ciasto w blaszce PRZED pieczeniem??? bo boje sie że mi ucieknie :)) Cytuj
OtoJa Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Witajcie. Upiekłam dziś te ciasto :mrgreen: I dodam - była to moja pierwsza babka, którą upiekłam. Zaskoczyłam rodzinkę i narzeczonego, hehe :grin: Zostawiłam im wszystkim ciasto w domu i wyszłam. Jak wrócili z pracy to od razu telefon, że już zjedli połowę i zapytali, ile można zjeść :grin: A więc podsumowując - super przepis :grin: Dziękuję bardzo :grin: Przepis niestety zmodyfikowałam - nie dodałam mączki ziemniaczanej, ponieważ w trakcie robienia okazało się, że się skończyła i nie było. Ale ciasto i tak wyszło dobre, jednak następnym razem ją dodam. Ciasto w rzeczywistości urosło bardziej, niż to widać na zdjęciu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.