ina12 Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Kaya nie podałaś w przepisie cukru. Zaczynam robić ciasto, dodam jedną szklankę. Pozdrawiam Cytuj
ina12 Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Witaj Kaya, dziękuję za przepis. Babka bardzo smaczna i delikatna w smaku. Polecam, rozpływa się w ustach, mam niską formę i szeroką, przy mniejszej formie i wysokiej, wygląd by był jeszcze ładniejszy. Muszę zmienić formę. Pozdrawiam serdecznie Cytuj
kaya Opublikowano 18 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Witaj Ineczko! Bardzo dobrze zrobiłaś dodając 1szk. cukru. Wczoraj nie zaglądałam na forum i nie mogłam ci udzielić odpowiedzi. przepraszam. Cieszę się bardzo że ciasto się udało. Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów Kaya. Cytuj
renigliwice Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Bardzo ładna Ci Ino wyszła ta babeczka! A Tobie Kaya dziękuję za udostępnienie przepisu. Na pewno już niedługo go wykorzystam. Pozdrawiam cieplutko! Renata Cytuj
JustynaZ Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Kayu, chyba podobnie jak Twój brat jestem także smakoszem babek i mam pytanie, czy próbowałaś może robić ją z kakao? Przepis właśnie sobie wydrukowałam, i zamierzam upiec ją na Wielkanoc, tylko chciałabym dodać właśnie kakao. :grin: Pozdrawiam, Justyna. Cytuj
kaya Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Justynko! owszem próbowałam, ale nie polecam. wg zaleceń mamy odkładalam kilka łyżek ciasta dodawałam kakao jeszcze trochę proszku i odrobinkę mleka. jednak ciasto po upieczeniu - szczególnie masa kakaowa była lekko zakalcowata. więc zrezygnowałam i przerzuciłam się na rodzynki. MOJA RADA: kiedy będziesz ucierać żółtka z cukrem i margaryną przed dodaniem mąki masa musi bardzo przypominać krem - powinna być dobrze utarta. Napewno ci wyjdzie. mnie zawsze wychodzi. Serdeczne uściski. KASIA Cytuj
JustynaZ Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Ok, dzięki za tak szybką odpowiedź, pewnie kakao jej nie służy :grin: Właśnie zamierzam umieścić na forum przepis na babkę, która nam smakuje i nie wysycha. Uff, muszę się spieszyć, bo zaraz mnie mąż wykopie z komputera. :razz: Pa, Justyna. Cytuj
andy8 Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 dzisiaj zrobiłam tę babkę,oczywiście spanikowałam i zrobiłam z krupczatki,myślę że się udała chociaż na początku kiedy ją przekroiłam a była jeszcze trochę ciepła wydawało mi się że ma lekki zakalec u góry,a w formie ta częśc była na dole tzn. wtedy kiedy się piekła-idę zobaczyć jeszcze raz uffffff chyba jest dobrze szkoda że nie ma tu której z was,wstawię zdjęcie ale jak mąż wróci z pracy bo ja nie umiem wgrywać zdjęć do kom. 🙂 🙂 🙂 Cytuj
basga Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 No piękna baba 🙂 ,taka puszysta i ja tam nigdzie zakalca nie widzę! Cytuj
Doris Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Będę dziś robić tę babkę. :oops: Będzie to moja pierwsza babka. A mam do Was pytanie. Czy rzeczywiscie musi być ta margaryna KASIA? Czy będzie aż taka różnica, jak zrobię z innej? Proszę o w miarę szybka odpowiedź. :oops: Cytuj
basga Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Jeśli nie Kasia to proponuję masło,przy jakościowo gorszej margarynie może zrobić się zakalec,a tego na święta zwłaszcza nikomu nie życzę :oops: Cytuj
mac51 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Czy może ktoś wyjaśnić dokładniej?Na pewno łyżka proszku,nie łyżeczka- z czubkiem,czy płaska? Dzięki :oops: Cytuj
Doris Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 basqa dzięki za szybką odpowiedź. :oops: Ostatecznie zrobiłam inną, jeszcze łatwiejszą babkę (bałam sie czy wyjdzie, bo tak jak pisałam, to mój debiut jeśli chodzi o babkę), ale rzeczywiscie idąc za radą, użyłam Kasi i wyszła super. :oops: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.