Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Witaj Kaya, dziękuję za przepis. Babka bardzo smaczna i delikatna w smaku. Polecam, rozpływa się w ustach, mam niską formę i szeroką, przy mniejszej formie i wysokiej, wygląd by był jeszcze ładniejszy. Muszę zmienić formę. Pozdrawiam serdecznie

post-2336-1172221975_thumb.jpg

post-2336-1172222013_thumb.jpg

Opublikowano

Witaj Ineczko! Bardzo dobrze zrobiłaś dodając 1szk. cukru. Wczoraj nie zaglądałam na forum i nie mogłam ci udzielić odpowiedzi. przepraszam. Cieszę się bardzo że ciasto się udało. Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów Kaya.

Opublikowano

Bardzo ładna Ci Ino wyszła ta babeczka! A Tobie Kaya dziękuję za udostępnienie przepisu. Na pewno już niedługo go wykorzystam. Pozdrawiam cieplutko! Renata

  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Kayu, chyba podobnie jak Twój brat jestem także smakoszem babek i mam pytanie, czy próbowałaś może robić ją z kakao? Przepis właśnie sobie wydrukowałam, i zamierzam upiec ją na Wielkanoc, tylko chciałabym dodać właśnie kakao. :grin: Pozdrawiam, Justyna.

Opublikowano

Justynko! owszem próbowałam, ale nie polecam. wg zaleceń mamy odkładalam kilka łyżek ciasta dodawałam kakao jeszcze trochę proszku i odrobinkę mleka. jednak ciasto po upieczeniu - szczególnie masa kakaowa była lekko zakalcowata. więc zrezygnowałam i przerzuciłam się na rodzynki. MOJA RADA: kiedy będziesz ucierać żółtka z cukrem i margaryną przed dodaniem mąki masa musi bardzo przypominać krem - powinna być dobrze utarta. Napewno ci wyjdzie. mnie zawsze wychodzi. Serdeczne uściski. KASIA

Opublikowano

Ok, dzięki za tak szybką odpowiedź, pewnie kakao jej nie służy :grin: Właśnie zamierzam umieścić na forum przepis na babkę, która nam smakuje i nie wysycha. Uff, muszę się spieszyć, bo zaraz mnie mąż wykopie z komputera. :razz: Pa, Justyna.

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

dzisiaj zrobiłam tę babkę,oczywiście spanikowałam i zrobiłam z krupczatki,myślę że się udała chociaż na początku kiedy ją przekroiłam a była jeszcze trochę ciepła wydawało mi się że ma lekki zakalec u góry,a w formie ta częśc była na dole tzn. wtedy kiedy się piekła-idę zobaczyć jeszcze raz uffffff chyba jest dobrze szkoda że nie ma tu której z was,wstawię zdjęcie ale jak mąż wróci z pracy bo ja nie umiem wgrywać zdjęć do kom. 🙂 🙂 🙂

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Będę dziś robić tę babkę. :oops: Będzie to moja pierwsza babka. A mam do Was pytanie. Czy rzeczywiscie musi być ta margaryna KASIA? Czy będzie aż taka różnica, jak zrobię z innej? Proszę o w miarę szybka odpowiedź. :oops:

Opublikowano

Jeśli nie Kasia to proponuję masło,przy jakościowo gorszej margarynie może zrobić się zakalec,a tego na święta zwłaszcza nikomu nie życzę :oops:

Opublikowano
basqa dzięki za szybką odpowiedź. :oops: Ostatecznie zrobiłam inną, jeszcze łatwiejszą babkę (bałam sie czy wyjdzie, bo tak jak pisałam, to mój debiut jeśli chodzi o babkę), ale rzeczywiscie idąc za radą, użyłam Kasi i wyszła super. :oops:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.