Pączuszek Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 około 1 kg mąki 1/2 kg smalcu 10 dkg drożdży 3 jajka 15 dkg cukru aromat waniliowy 2 łużki śmietany gęstej Wykonanie: Drożdze rozrobić i pozostawić do wyrośnięcia.Mąkę posiekać ze smalcem, dodać cukier,śmietanę, jajka i drożdże wyrośnięte. zagnieść ciasto . wałkować na grubość około 3 milimetry, wykrawać kwadraty o boku 5-6 cm położyć pasek marmolady i zwinąć w rurkę. Piec około 15- 20 min na złoty kolor posypać cukrem pudrem. Smacznego Cytuj
basga Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Czy smalcu naprawdę jest 0.5kg? Cytuj
renigliwice Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Wydaje mi się Basqa, że Pączuszek musiała się pomylić . Może jej chodzi o 50 g. Poczekajmy na jej odpowiedż. Pozdrawiam Ciebie i Pączuszka. Renata ;-) Cytuj
Pączuszek Opublikowano 15 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Nic się nie pomyliłam smalcu jest pół kilograma, wcale się tego nie wyczuwa po upieczeniu. rurki rozpływają się w ustach. Polecam bo są naprawdę smaczne. Cytuj
Wiolecia Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Witam wszystkich poszukujących foremek do rurek, znajdziecie je na Allegro, podaję link: [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.