an69 Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Potrzebne produkty: -ok 75 dkg karkówki wołowej -4 spore cebule ( pokrojone w plastry i uduszone z solą i pieprzem ) -ziele ang., pieprz ziarnisty,kilka listków laurowych -2-3 ząbki czosnku -1-2 piwa -musztarda Karkówkę pokroić w plastry,ułożyć w rondelku, dodać przyprawy i czosnek.NIE SOLIĆ!!Zalać piwem. Dusić do miękkości w razie potrzeby dolewając piwo ( mięsko powinno być w miarę przykryte zalewą ). Mięso ułożyć na półmisku,posolić,posmarować musztardą.Na całości ułożyć uduszoną gorącą cebulę. Można podawać z ziemniaczkami i surówką , ale doskonałe również danie na zimno jako przystawka. Przepis dostałam lata temu od znajomej.Polecam i czekam na opinie. ( Nie dawajcie innej wołowiny,nie będzie taka miękka i smaczna ) An69 Cytuj
krysia50 Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 zrobiłam to i wyszło dobre, podałam na imprezie na zimno dzięki za przepis pozdrowienia Cytuj
DeLarge Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 pytanie: jakie to ma być piwo...mamy w przepisie wołowinę, więc może ciemne...coś w stylu Guinness'a? Cytuj
krysia50 Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 ja dodałam piwo jasne dlatego jest trochę posmak goryczki ale z musztardą bardzo dobre po prostu coś innego Cytuj
an69 Opublikowano 24 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Piwo jakie masz pod ręką,najlepiej jasne. pozdrawiam i życzę smacznego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi