Łakomczuchy Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Oto przepis na pierś z indyka z oscypkiem: SKŁADNIKI: 70-80 dag piersi indyka 1 oscypek (ok. 30 dag) oliwa z oliwek sól,pieprz 1 łyżka miodu Pierś z indyka rozbić na płat grubości 1,5 cm, natrzeć solą i pieprzem, posmarować miodem wymieszanym z oliwą. Odstawić na godzinkę do lodówki, by mięsko nabrało aromatu. Oscypek owinąć szczelnie mięsem i mocno związać sznurkiem. Ułożyc w natłuszczonej brytfannie, piec około 1 godz. w temp. 180 stopni. Pieczeń podawać pokrojoną w plastry z ziemniakami, kluskami kładzionymi itp. Przepis znalazłam w książce kucharskiej. POLECAM, BO PRZEPYSZNE! Cytuj
renigliwice Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Nie robiłam jeszcze z oscypkiem, będę musiała spróbować. Na pewno też ładnie się prezentuje. Pozdrawiam i dziękuję za ciekawy przepis. Renata ;-) Cytuj
ina12 Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Ja też jeszcze nierobiłam w ten sposób, bardzo ciekawy przepis i myślę ze można też podać na zimno i zaskoczyć gości nową potrawą. Dziękuję za przepis i też będę musiała go wypróbować. Pozdrawiam Cytuj
behatka Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 W planie na dzisiaj mam pierś z indyka, niestety oscypek został skonsumowany na śniadanie, dlatego wypróbuję ten przepis później.Uwielbiam potrawy z oscypkiem.Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.