Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oto przepis na pierś z indyka z oscypkiem: SKŁADNIKI: 70-80 dag piersi indyka 1 oscypek (ok. 30 dag) oliwa z oliwek sól,pieprz 1 łyżka miodu Pierś z indyka rozbić na płat grubości 1,5 cm, natrzeć solą i pieprzem, posmarować miodem wymieszanym z oliwą. Odstawić na godzinkę do lodówki, by mięsko nabrało aromatu. Oscypek owinąć szczelnie mięsem i mocno związać sznurkiem. Ułożyc w natłuszczonej brytfannie, piec około 1 godz. w temp. 180 stopni. Pieczeń podawać pokrojoną w plastry z ziemniakami, kluskami kładzionymi itp. Przepis znalazłam w książce kucharskiej. POLECAM, BO PRZEPYSZNE!

Opublikowano

Nie robiłam jeszcze z oscypkiem, będę musiała spróbować. Na pewno też ładnie się prezentuje. Pozdrawiam i dziękuję za ciekawy przepis. Renata ;-)

Opublikowano

Ja też jeszcze nierobiłam w ten sposób, bardzo ciekawy przepis i myślę ze można też podać na zimno i zaskoczyć gości nową potrawą. Dziękuję za przepis i też będę musiała go wypróbować. Pozdrawiam

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.