baśka96 Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Witaj Zuziorku,ciasto wyszło Ci piękne. Robiłam bardzo podobne ciasto pod nazwą Kubuś/jest na forum/ ale na 1/2 litra śmietany 30% dodawałam 2 tężejące galaretki, i pianka wyszła super.Może następnym razem spróbuj dodać 2 galaretki.Pozdrawiam :wink: Cytuj
renigliwice Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Kochana Kasiu! Teraz to Twoje ciasto prezentuje się w całej swej krasie!!! Pięknie Ci wyszło i bardzo ładne zrobiłaś zdjęcie. Czy Twojemu Tacie smakowało? Myślę, że na pewno, bo już sam widok świadczy , że to ciasto jest pyszne. Jeszcze raz gratuluję i gorąco Cię pozdrawiam. :wink: :wink: :lol: Renata Cytuj
zuziorek Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Basiu śmietana nie była za rzadka to jakby budyń był za sliski.... sama nie wiem Reniu mój tato jest takim łasuchem, że nawet nie liczyłam ile kawalków pochłonał. Dostał jeszcze ciacho na wynos, bo ja jak zwykle na diecie :wink: Cytuj
renigliwice Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 To tak samo jak ja . Piekę często ciasta, ale ich nie jadam, chyba że jeden kęs. Też jestem na diecie, ale za to lubię jak inni jedzą z apetytem, to, co upiekę. Pa pa . :wink: :wink: :lol: Cytuj
ewela Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Zrobiłam i wyszło super smaczne, no i pięknie wyglądało!!! Świetny przepis!! Pozdrawiam Cytuj
an69 Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Mi niestety ciasto nie smakuje. Zrobilam i wlaśnie próbowalam--za bardzo orzeźwiajace i suchy biszkopt. Myslę, że powinien być nasączony,może kawą???I wtedy kontrast smaków chyba wyszedłby mu na dobre. No i za duzo smietany a za mało delicji. No ale to moje zdanie. Pozdrawiam. Cytuj
bernadettt Opublikowano 2 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 An czemu 'niestety',przecież nie każdemu smakuje to samo. Każdy ma prawo do swojego zdania i ja to szanuję. Ja wolę bardziej orzeźwiające ciasta właśnie.Dla mnie on jest słodki w sam raz i nie za suchy.Ale nasączenie kawą jak najbardziej.Można kombinować do woli.Jeśli ktoś woli można biszkopt też przekroić na pół i zrobić krem do środka,czasem też tak robię i biszkopt na pewno nie będzie za suchy.A co do delicji to nie bardzo jest jak dać ich więcej,bo ta jedna warstwa musi być wciśnięta w gorący budyń, inaczej to się nie będzie trzymało. Pozdrawiam. Cytuj
an69 Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Bernardetko, pewnie ,że każdy lubi co innego. Dlatego myslę,że kawa jako poncz , przekroić biszkopt i przełżyć śmietaną i będzie bardzo dobry.Zniknąłby nadmiar śmietany na wierzchu. Moim córkom co prawda smakował tylko z komentarzem,że biszkopt za suchy. Smakował im budyń na soku,a mi nie....ja wiem,że smaczki każdy ma inne.... Pozdrawiam Cię Ania Cytuj
redcherry Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Upiekłam to ciasto, wyszło suuper. W smaku rewelka. Jedynie co mi nie wyszło, to to, że biszkopt mi bardzo wyszedł. urósł jak nigdy, więc przekroiłam go na pół, i masę z budyniem i delicje dałam do środka, a śmietankę na wierzch. Polecam wszystkim, którzy jeszcze nie próbowali. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Witam wszystkich serdecznie! Byłam troche zajęta ostatnio więc mam troszkię zaległości , ale cieszę się wszystko jest bez zmian :shock: AN cieszę się również że pojawiają się takie opinie jak Twoja przecież jesteśmy tu żeby sobie pomagać i każdy może się wypowiedzieć nie tylko pozytywnie ( oczywiście nie obraźliwie) lukrowanie zostawmy dla Cioci na imieniny, bo w przeciwnym razie będą sie pojawiały tylko pochwały nic nam nie mówiące a przecież nie oto chodzi :grin: Wiadomo że każdy lubi co innego więc jeszcze raz dziękuje za rzeczową opinię. Myślę że Bernadettt się nie naraziłam, :twisted: :razz: ale teraz wiem co mam zmienić bo ciacho zapowiada się apetycznie. Pozdrawiam :grin: Dzięki za przepis Cytuj
bernadettt Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Nie naraziłaś się Kasiu na pewno.Lubię szczerość,oczywiście tak jak napisałaś 'nie obraźliwie'.Sama mówię co mi nie pasuje,inaczej nie potrafię :twisted: :razz: :shock: :grin: :grin: Cytuj
apsik Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Witam mam pytanie do tych co piekli to cudeńko ,czy mogę zrobić to ciasto w formie tortu oczywiście zmiejszając ilość,proszę o odpowiedż. Cytuj
bernadettt Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Apsik jak najbardziej możesz je zrobić w formie tortu.Polecam Ci nie zmniejszać za bardzo ilości składników na biszkopt,upiecz wysoki,przetnij na pół i przełóż kremem,wierzch zrób taki jak w oryginale.Bitą śmietaną możesz posmarować na końcu też boki tortu i posypać tartą czekoladą.Pozdrawiam :razz: :arrow: :arrow: :wink: :razz: Cytuj
apsik Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Dziękuję Bernadettt za szybką odpowiedż,teraz już wiem że na pewno upiekę mojemu synowi ten placuszek na urodziny,oczywiście w formie tortu.Myślę że będzie im smakować,gdyż moje dzieci nie przepadają za owocami w cieście.Po zrobieniu i skosztowaniu napiszę jak było. :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.