Dorota Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Aby polewa na cieście podczas krojenia nie pękała, należy dodać do niej 1-2 łyżki jogurtu naturalnego. Cytuj
Dorunia Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Moja polewa na ciasto nigdy nie pęka,jest świecąca i bardzo smaczna. Pozdrawiam :D :-) :D Cytuj
gosiek50 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Dobra polewa to - 2 tabliczki czekolady i pół kostki margaryny -rozpuścić margarynę dodać czekoladę ciągle mieszając ,po rozpuszczeniu sięczekolady zdiąć z ognia po przestudzeniu smarować ciasto , wypróbowałam tą polewę wiele razy jest super ,polecam. :-D :-D :-D Pozdrawiam serdecznie Cytuj
Bernimek Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Polewa, która zawsze mi się udaje to: 1 kostka margaryny, 3/4 szkl. cykru, 3 łyżki wody, 3 łyżki kakao, 1-2 łyżki miodu, Wszystkie składniki (bez miodu) włożyć do rondelka. Podgrzewać i mieszać do zagotowania. Następnie zdjąć z ognia i dodać miód - wymieszać. Gotowa! Piękna, błyszcząca, czekoladowa polewa ... Cytuj
Dorunia Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Witam oto mój sprawdzony wiele razy przepis na polewę na ciasto: -1/2 kostki masła(rozpuścić) -3 łyżki kako -3 łyżki cukru UTRZEĆ I DODAĆ GORĄCY TŁUSZCZ -3 łyżki wody -1 całe jajko Cytuj
Gość GOSIACZEK Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 :oops: :roll: Witam cię Dorunia! czy mogłabyś dokładnie napisać jak to wykonujesz? bo niebardzo jest to mi jasne :cukier utrzeć.......ale z czym ? Zgóry dziękuję GOSIA :oops: :oops: Cytuj
Gość amberif Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Moze pieczenia ciast jeszcze w pełni nie opanowalam za to polewa wychodzi mi rewelacyjna, wiec proponuje taki przepis : 5dkg margaryny 3 łyzki cukru 3 łyzki kako 4 łyzki śmietany Margaryne rozpuszczamy, dodajemy cukier i kakao chwile mieszamy i dodajemy smietane. Polewa nie pęka i pięknie sie błyszczy. Polecam :roll: amber Cytuj
Dorunia Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Witaj GOSIACZKU :roll: Kakao,cukier,wodę i jajko ucieram. Masło roztapiam i dodaję do tych utartych składników,mieszam dobrze i już polewa jest gotowa. Pozdrawiam Dorunia :oops: :oops: :oops: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.