Justyna.K Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Poszukuję sprawdzonego przepisu na pierogi ruskie najważniejsze dla mnie jest ciasto bo farsz wiem jak się robi tylko ciasto ostatnio wyszło mi takie gumowate podzielcie się przepisem chciałabym jutro zrobić mężowi niespodziankę na walentynki bo on uwielbia pierogi POZDRAWIAM :( Cytuj
renigliwice Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Justynko! Mój przepis na ciasto pierogowe to: pół kg mąki żółtko płaska łyżka masła ok. 200 ml ciepłej wody ok. 1 płaskiej łyżeczki soli Spróbuj, zawsze wychodzi i jest takie w sam raz . Wodę daję na wyczucie, by udało się zagnieść miękkie, elastyczne ciasto. Pa :( Cytuj
Dorota Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Ja znalazłam na forum przepisy na ruskie pierogi i kilka cennych porad tutaj :( Cytuj
Justyna.K Opublikowano 13 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Dzięki za odpowiedzi mam nadzieje że tym razem mi się uda koleżanka pożyczyła mi ciekawe użądzenie do robienia pierogów na raz idzie zrobić 19 pierogów :( ma to po swojej babci fajne urządzenie gdzie takie kupić i jak się nazywa bo ja nie mam pojęcia :) załączam zdjęcie może ktoś wie??? [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
DeLarge Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 kupisz np. tutaj i tutaj też albo ponownie tutaj a z resztą tutaj to jest tego więcej pzdr Cytuj
Justyna.K Opublikowano 13 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 De Large dzięki :) poszukam w marketach może albo w 1001 drobiazgów :( Cytuj
Jolcia Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Justynko szukaj na targu .Ja mam kilka takich form z różnymi wzorami. Widziałam też z plastiku. Jeśli chodzi o ciasto na pierogi to daję mąkę tortową i dobrze ciepłą wodę.Wyrabiam na gładkie ciasto nie za twarde i nie za rzadkie.Zawsze wychodzi i dobrze skleja się. Powodzenia. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 14 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 renigliwice skorzystałam z twojego przepisu na pierogi wyszły rewelka :wink: dzięki ale skrawki co mi pozostały zrobiły się twarde i trudno było coś z nimi zrobić tzn wyrobić :lol: zrobię eksperyment i następnym razem spróbuje zrobić bez jajka zobaczymy co z tego wyjdzie.Jeszcze raz dzięki za przepisik narazie pa :wink: PO UGOTOWANIU CIASTO BYŁO MIĘCIUTKIE HURA JUŻ NIE GUMA :) Cytuj
Justyna.K Opublikowano 14 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Jolciaa ty masz plastik czy metal ???Jak się sprawuje plastikowa forma???Wolałabym dostać gdzieś kupić taką metalową co mam pożyczoną bo pierożki wyszły z niej rewelacyjne.Jestem bardzo zadowolona. :wink: Cytuj
Jolcia Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Ja mam metalowe.Plastikowe widziałam w sklepie a metalowe na targu. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 14 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 JOLCIA NA WIRKU??? :wink: Cytuj
Dorunia Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 A ja pierożki sklejam tylko ręcznie i są naprawdę super ładne i zgrabne i od razu widać,że są swojskie,bo przepraszam,ale te robione maszynkami to mają wygląd taki sam jaki mają pierogi w sklepie. Pozdrawiam cieplutko :wink: :wink: :lol: Cytuj
ina12 Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgadzam się z Dorunią, ja też tak robię. Pozdrawiam Cytuj
Jolcia Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Justynko na pewno widziałam w Częstochowie.Na Wirku nie wiem. Rozejrzę się i jak zobaczę to dam ci znać.Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.