mela Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Oto przepis na cytrynówkę, która już wiele razy robiłam i wszystkim smakuje 15 cytryn 1kg cukru 1,5 litra przegotowanej wody 1litr spirytusu Cytrynki sparzyć,obrane skórki i sok wyciśnięty zalać 1 litrem spirytusu pozostawić na 24 godziny,po tym czasie przecedzić to przez gazę. 1,5 litrze ciepłej przegotowanej wody rozpuścić 1kg cukru,pozostawić na 24 godziny Po tym czasie połączyć to razem rozlać do butelek Można dozować ilość cukru! Jak kto woli? Będę robić na dzień kobiet Cytuj
Bernimek Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 A ile butelek trunku z tego wyjdzie ?? Cytuj
Gość jedzący Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 15 cytryn to dużo.ja robie z 8-miu +0.5 szklanki miodku+0.5 szklanki cukru +1l spirytu Cytuj
chicken77 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Witam, a zaryzykowałem i zrobiłem taką kombinację: 1/2 l spirytusu 1/2 l wyciśniętego soku z cytryn około 100g miodu i odrobina cukru Mix stoi ponad 2 miesiące i na mój gus nie przegryzło się co mnie dziwi. Zalatuje spirolem i nie mam pojęcia co dodać, aby to naprawić :D Cytuj
chicken77 Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 Nie dodałem ponieważ myślałem, że jak będzie czysty sok z cytrynek to będzie lepsze i jakoś nie wyszło. Cytuj
mela Opublikowano 21 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 DOLEJ TERA WODY PRZEGOTOWANEJ LUB MINARALNEJ NIE GAZOWANEJ I BEDZIE oK!!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.